Eduard Hellvig da explicatii: Nu este venitul meu, este al sotiei

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 10:52
1282 citiri
Eduard Hellvig da explicatii: Nu este venitul meu, este al sotiei

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, sustine ca acuzatiile facute de ANI la adresa lui sunt nejustificate. El a precizat ca veniturile mentionate de ANI nu ii apartin, ci ale sotiei lui, director medical in cadrul unei companii.

In plus, ministrul a adaugat ca nu mai ocupa functia de administrator al companiei din anul 2005.

"Sotia primeste salariul pe un cont al familiei. Ea este director medical la o firma. Inspectia de integritate trebuie sa isi faca treaba. Nu este venitul meu, este venitul sotiei mele. In 2004 in momentul cand am fost ales parlamentar, detineam functia de director executiv, la 1.01.2005 mi-am suspendat functia. In 2008 a existat o discutie intre mine si ceilalti actionari. Nu m-am intors, nu am mai avut nici o relatie contractuala cu acea firma.

Cand ANI a declansat ancheta, am facut o solicitare catre firma sa ii intreb ce se intampla. Nu stiu cine a trimis acele documente la ANI in care se precizeaza ca eu as fi angajat. Societatea trebuie sa dea socoteala. Am documente de la ANAF in care se arata clar care au fost veniturile mele in perioada cand am fost ministru", a explicat Eduard Hellvig intr-o interventie televizata la Digi24.

Ministrul a adaugat ca nu a primit o adresa oficiala de la ANI.

"Am fost instiintat ca s-a inceput o ancheta cu o posibila incompatibilitate a mea. Ceea ce se discuta astazi este total diferit. ANI a intrat in campanie electorala cu alte partide, aceasta este concluzia mea", a precizat Hellvig.

Trei ministri din actualul guvern au intrat in vizorul Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Ministrii Ovidiu Silaghi, Liviu Pop si Eduard Hellvig, in vizorul Agentiei de Integritate

Ministrul Transporturilor nu isi poate justifica o avere de 45.955 de euro. Ministrul Turismului administreaza o firma, iar ministrul delegat pentru Dialog Social este acuzat de conflict de interese.

#Hellvig acuzatii ANI, #declaratii ANI Hellvig, #Hellvig explicatii acuzatii ANI , #Ministri