Dragoi: In conturile ministerului de Finante exista 5 miliarde euro si 7 miliarde lei

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 18:40
1234 citiri
Dragoi: In conturile ministerului de Finante exista 5 miliarde euro si 7 miliarde lei

Ministrul interimar al Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a declarat luni ca exista in conturile ministerului 5 miliarde euro si 7 miliarde lei si sunt indeplinite preconditiile pentru a lua un miliard euro de la Banca Mondiala pentru completarea buffer-ului de finantare.

"Avem in conturile Ministerului Finantelor Publice, la zi, 5 miliarde euro si 7 miliarde lei. In plus, avem finalizate preconditiile pentru intrarea in consiliul Bancii Mondiale, in mai, pentru atragerea a inca un miliard de euro pentru completarea acestui buffer de finantare. Din punct de vedere al finantarii, un lucru de care m-am ocupat direct ca si secretar de stat, inainte de a deveni ministru, am creat o curba de dobanzi functionala", a precizat Dragoi, inainte de intalnirea liderilor USL cu delegatia FMI, unde va face o informare despre situatia macroeconomica.

Acesta a explicat ca in ianuarie 2009 dobanzile erau de peste 14%, iar in acest moment s-a ajuns la 5-7%.

Cresterea economica estimata in primul trimestru este de 1,5%, potrivit ministrului interimar, care a adaugat ca exista premizele pentru sustinerea unei cresteri anuale de 1,5-2%.

Totodata, Dragoi a mai spus ca situatia economica actuala permite revenirea salariilor bugetarilor, insa acest lucru este o decizie politica.

Acesta a adaugat ca se poate discuta despre reducerea contributiilor sociale, dar si acest lucru ramane o optiune politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conturi Ministerul Finantelor, #Bogdan Dragoi cont Finante , #Ministri