Dosarul "Tranformatorul", in care este judecat Relu Fenechiu, ar putea fi solutionat joi

Joi, 04 Iulie 2013, ora 08:38
1570 citiri
Dosarul "Tranformatorul", in care este judecat Relu Fenechiu, ar putea fi solutionat joi

Dosarul "Transformatorul", in care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru fapte de coruptie, ar putea fi solutionat joi, dupa ce judecatorii au stabilit la ultimul termen probatoriile si le-au cerut avocatilor sa pregateasca pledoariile finale pentru termenul din 4 iulie.

Instanta suprema a respins, in 12 iunie, expertizele tehnica si financiar-contabila solicitate de avocatii din dosarul "Transformatorul", in care este judecat Relu Fenechiu, si a stabilit ca in 4 iulie sa fie prezentate pledoariile finale.

Premierul Victor Ponta declara la acel moment ca nu exclude sa preia ca interimar conducerea Ministerului Transporturilor in cazul in care Relu Fenechiu va fi condamnat de instanta, dar a precizat ca ar regreta inlocuirea lui Fenechiu.

"Atat Ponta, cat si presedintele PNL, Crin Antonescu, au declarat de mai multe ori ca spera ca pe 4 iulie, la termenul de judecata, Relu Fenechiu sa fie declarat nevinovat, dar ca acesta va fi inlocuit din postul de ministru daca judecatorii vor emite o decizie de condamnare.

Instanta suprema a continuat in 12 iunie dezbaterile in dosarul "Transformatorul", in care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata, fapte comise in perioada in care a fost actionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iasi si SC Tehnorom SRL Iasi.

Judecatorii au admis mai multe probe cu inscrisuri si au stabilit sa audieze martori propusi de avocatii inculpatilor din dosar.

Instanta a respins cererile avocatilor prin care se solicitau efectuarea a doua expertize, tehnica si financiar-contabila, pe motiv ca raportul Garzii Financiare este mijloc de proba si nu are lacune, asa cum sustine apararea.

Dupa stabilirea probelor ce urmeaza sa fie administrate in dosar, instanta a stabilit ca in 4 iulie sa fie audiati cei sase martori care nu s-au prezentat la instanta la termenele anterioare ale dosarului, urmand sa fie adusi cu mandate de aducere, si totodata sa fie prezentate pledoariile finale in acest proces.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intreruptoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

In acest dosar, alaturi de Fenechiu sunt judecati fratele acestuia, Lucian Fenechiu, actionar sau administrator la aceleasi firme, si Mihai Bogdan Damian, asociat unic si administrator la SC Euro Plus SRL Iasi si actionar al SC Fene Grup SA, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dosar Transformatorul Fenechiu, #verdict proces Fenechiu, #probe dosar Fenechiu , #Ministri