Dolarul s-a apreciat dupa intrunirea ministrilor de finante ai G8

Luni, 15 Iunie 2009, ora 10:32
1299 citiri
Dolarul s-a apreciat dupa intrunirea ministrilor de finante ai G8

Dolarul s-a apreciat considerabil luni, investitorii marcandu-si profitul pe alte valute, ce s-au apreciat la nivelurile maxime ale ultimelor luni, pe fondul sperantelor legate de revenirea economica globala si al mesajului final al reuniunii G8, relateaza Reuters, informeaza NewsIn.

Indicele dolarului, ce masoara performanta monedei americane comparata cu sase alte valute importante, a crescut la 80,505.

Euro s-a depreciat la 1,3942 dolari, accentuand tendinta negativa inregistrata la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce datele statistice au aratat o scadere a productiei industriale in zona euro pentru luna aprilie.

Anumiti traderi sunt de parere ca tonul precaut al participantilor la intrunirea ministrilor de finante ai G8, grup informal al celor mai industrializate state, a contribuit la temperarea optimismului exagerat legat de economie.

Valutele a caror evolutie e legata pretul la materii prime, precum dolarul australian, au simtit presiunea scaderii pretului la petrol, relateaza Reuters.

"Piata a inceput sa isi marcheze profiturile obtinute pe valutele statelor emergente, precum si pe valutele cu randament ridicat, inainte de reuniunea G8, iar aceasta tendinta continua, pentru ca multi investitori au dubii privind optimismul ce caracterizeaza pietele", a declarat un trader la o banca japoneza, citat de Reuters.

Euro s-a depreciat cu 0,5% la 137,17 yeni, depreciind si dolarul fata de moneda japoneza. Dolarul a redus pierderile initiale, fiind tranzactionat la 98,38 yeni.

Dolarul a mai fost sustinut de comentariile facute de ministrul rus de finante, Alexei Kudrin, care a precizat ca rolul dolarului de principala valuta de rezerva nu se va schimba prea curand.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#dolar, #investitori, #G8, #ministri, #finante, #valuta, #economie , #Ministri