Decizia definitiva in dosarul Postei, data in 24 ianuarie

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 08:16
2799 citiri
Decizia definitiva in dosarul Postei, data in 24 ianuarie

Dezbaterile in dosarul Posta Romana, in care sunt judecati pentru fapte de coruptie fostii ministri ai Justitiei si Comunicatiilor Tudor Chiuariu si respectiv Zsolt Nagy, dar si fosti directori ai Postei Romane, au fost finalizate luni, verdictul definitiv urmand a fi pronuntat in 24 ianuarie.

In timpul dezbaterilor, procurorul DNA le-a cerut celor cinci judecatori anularea deciziei de achitare in cazul lui Tudor Chiuariu, dar si a deciziei luate in cazul lui Zsolt Nagy si condamnarea celor doi la pedepse cuprinse intre limitele speciale ale infractiunii de abuz in serviciu, respectiv la o pedeapsa cuprinsa intre 5 si 15 ani de inchisoare.

La randul lor, avocatii celor doi au aratat ca acuzatiile DNA nu sunt probate de actele si dovezile de la dosar si au cerut achitarea tuturor celor implicati in acest dosar.

Judecatorii vor lua o decizie definitiva in 24 ianuarie

Dupa pledoariile finale, dar si dupa ultimul cuvant al celor inculpati in acest caz, completul de cinci judecatori a ramas in pronuntare si a amanat luarea unei decizii definitive in acest caz pentru 24 ianuarie.

In 27 noiembrie 2012, fostul ministrul al Justitiei Tudor Chiuariu a fost achitat, in acest dosar, pentru abuz in serviciu, de un complet de trei judecatori ai ICCJ. Instanta suprema a retinut atunci, in cazul lui Chiuariu, ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy a fost condamnat, tot la fondul dosarului, la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare.

In acest dosar au mai fost condamnati Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), care a primit sase ani de inchisoare, Andrei Marinescu, directorul executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al CNPR - cinci ani si jumatate de inchisoare, Emanoil Lepadatu, directorul economic executiv al CNPR - cinci ani de inchisoare si Ioan Folfa, administratorul societatii Topcadex 99 - un an de inchisoare cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, in perioada anilor 2005 - 2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a SC Imopost Developements SA, demers in care au fost implicati si doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a "clarifica" situatia juridica a terenului si a favoriza astfel firma mentionata.

Prejudiciul in acest caz este estimat de DNA la 8.619.787 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#decizie Posta Romana, #DNA Tudor Chiuariu, #DNA Zsolt Nagy , #Ministri