Cum vrea Daniel Constantin sa promoveze produsele alimentare romanesti

Duminica, 20 Mai 2012, ora 16:10
1235 citiri
Cum vrea Daniel Constantin sa promoveze produsele alimentare romanesti

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat duminica, la un targ de bovine de la Mogosoaia, ca pregateste un pachet legislativ pentru promovarea produselor alimentare romanesti si prin care sa stimuleze hipermarketurile sa vanda cat mai multe astfel de produse.

"In mandatul pe care il am ca ministru am doua provocari foarte mari. Una se refera la satul romanesc, pentru ca agricultura pana la urma este o pare componenta a dezvoltarii rurale si trebuie sa oferim cetatenilor din mediul rural un nivel de trai ceva mai bun decat in momentul de fata", a spus Constantin.

El a adaugat ca a doua provocare, "poate cea mai mare", este sa promoveze cat mai mult produsele romanesti.

Ministrul Agriculturii a spus ca a pregatit un pachet legislativ astfel incat sa stimuleze hipermarketurile si producatorii sa se organizeze si sa duca toate produsele romanesti cat mai aproape de consumator.

"Ne gandim chiar si la unele masuri care sa evidentieze produsele romanesti fata de celelalte produse, nu ca celelalte n-ar fi bune, sunt bune si acelea. Trebuie sa fim foarte atenti la calitatea acestora, dar eu cred ca exista, dincolo de calitate, de gustul pe care-l au produsele romanesti, si un spirit de partiotism al celor care cumpara. Eu cumpar produse romanesti si sunt foarte atent si la produsele bio", a mai spus ministrul.

Fructele, legumele si carnea din import se vand in magazine si piete cu preturi de doua, trei si chiar zece ori mai mari decat cele cu care intra in tara, iar in unele cazuri cumparatorul plateste pentru un produs alimentar si de 15-20 de ori mai mult fata de valoarea de import.

Importurile de produse agroalimentare s-au apropiat anul trecut de 4 miliarde de euro (3,91 miliarde de euro), in crestere cu 12,8% comparativ cu anul precedent.

#pachet legislativ Constantin, #legi alimente ministru Constantin, #ministru Daniel Constntin declaratii , #Ministri