Cristian Petrescu, posibil ministru al turismului: Nu sunt in conflict de interese

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 21:50
1581 citiri
Cristian Petrescu, posibil ministru al turismului: Nu sunt in conflict de interese

Cristian Petrescu, propunerea PDL pentru sefia ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului spune ca nu se afla in conflict de interese, intrucat va demisiona din Asociatia profesionistilor din turism, iar asociatia respectiva va putea sa obtina in continuare contracte derulate prin POR.

"Nu am de ce sa fiu in conflict de interese. Nu am eu contracte in calitate de persoana fizica. Asociatia Profesionistilor din Turism al carui presedinte sunt pana astazi sau maine - cand va fi investit guvernul - are aceste contracte pe Programul Operational Regional".

"Contractele pe fonduri europene stim foarte bine cu totii cat de transparente sunt, cum se fac acele licitatii, deci vorbim de niste contracte ale unei asociatii profesionale care are activitate in turism si care desfasoara acele programe. Ba mai mult, asociatia vine chiar cu o contributie proprie de 2% in acele programe. Deci nu e vorba ca ar avea cineva vreun contract ci, din contra, se vine si cu bani de acasa", a declarat Cristian Petrescu.

El a tinut sa precizeze ca, dupa numirea sa in functia de ministru, "cu siguranta" isi va da demisia chiar si din functia de membru al Asociatiei, "desi nu ar fi obligatoriu, dar tocmai pentru ca sa existe cea mai mare transparenta si corectitudine".

La observatia ca Asociatia respectiva are patru contracte spre aprobare, Petrescu a aratat ca, da, "contractele vor continua", intrucat "sunt niste contracte semnate, in derulare, deci nu au de ce sa nu continue". "Intamplator, nu dau eu personal banii", a conchis viitorul ministru al Dezvoltarii.

In declaratia de interese depusa in calitate de deputat, Cristian Petrescu noteaza ca este presedintele Asociatiei Profesionistilor de Turism din Romania. ONG-ul deruleaza mai multe contracte cu bani UE de promovare a unor trasee turistice.

#cristian petrescu ministru, #ministru turismului petrescu, #guvern Ungureanu, #cabinet Ungureanu , #Ministri