Campeanu: Relaxarea fiscala nu este posibila pana in noiembrie

Marti, 15 Mai 2012, ora 20:40
1405 citiri
Campeanu: Relaxarea fiscala nu este posibila pana in noiembrie
Sursa foto: Ghimpele

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu (PNL), a declarat marti ca reducerea CAS cu 5% si cresterea salariului minim la aproximativ 800 de lei nu se pot realiza in actualul mandat al Guvernului USL.

"Aceste masuri le avem cuprinse in programul de guvernare incepand cu anul 2013, un program pe patru ani. Nu sunt masuri care sa se ia acum, intr-o perioada scurta, cu un buget construit cu filosofia PDL. Aceste masuri sunt la pachet, reducerea CAS cu 5% si cresterea salarului minim la 800 sau la 840 de lei, vom preciza acest lucru cand vom construi bugetul", a declarat ea.

Campeanu a precizat ca un viitor Guvern USL va trece la impozitarea diferentiata a salariilor. "In afara acestor masuri mai sunt si altele care vizeaza impozitarea salariilor, cota unica ramane de 16% dar va fi un nivel maxim, vom introduce niste cote mai mici pentru salarii mai mici, respectiv 8% pentru salarii mai mici decat salariul minim pe economie si 12% pentru salarii mai mici de 1.600 de lei", a declarat ministrul Muncii.

Ea a adaugat ca USL isi propune, daca va forma viitorul Guvern, sa creeze un milion de locuri de munca. "Impreuna cu alte masuri pentru mediul de afaceri, vom crea locuri de munca. Programul nostru pe patru ani presupune crearea a un milion de locuri de munca", a declarat Campeanu.

#Mariana Campeanu reducere CAS, #Mariana Campeanu salariu minim, #reducere CAS salariu minim, #reducere CAS mandat USL, #crestere salariu minim USL , #Ministri