Botis: cei care muncesc ii intretin pe cei care nu muncesc

Sambata, 12 Martie 2011, ora 18:47
1417 citiri
Botis: cei care muncesc ii intretin pe cei care nu muncesc

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, sambata, la Bistrita, ca, in prezent, in Romania exista 202 tipuri de prestatii sociale, ceea ce inseamna ca "din buzunarul celor care muncesc se duc bani catre cei care nu muncesc prin 202 canale".

Potrivit lui Botis, exista 202 tipuri de prestatii sociale, astfel ca din banii celor care muncesc merg sume catre cei care nu muncesc, prin 202 canale.

Ministrul a adaugat ca a vorbit despre acest aspect cu sindicalistii care protestau, vineri, in fata Prefecturii Bistrita-Nasaud, spunandu-le ca protesteaza fata de o lege (noul Cod al Muncii) care ii apara.

"Il apara pe cel care munceste si ii spune celui care a lenevit ca s-a terminat. Nu mai stai de la 10.00 pana la 13.00 in crasma si la 14.00 esti obosit si ai 25 de ani. Te duci la munca! Si vine cel care munceste si il sustine pe cel care sta si bea in crasma. Eu nu inteleg lucrurile acestea", a spus Ioan Botis.

In opinia acestuia, daca nu ar fi incurajata munca Romania s-ar intoarce in comuna primitiva.

Ministrul le-a atras atentia oamenilor de afaceri cu care s-a intalnit asupra competitiei de la nivel mondial si a prezentat cazul Chinei.

"Uitati-va ce se intampla in Asia. Cum creste China. Acolo nu se discuta de Codul Muncii, de zile libere si de protectie sociala. Trebuie sa fim pregatiti pentru acest tip de competitivitate. La nivel global este o competitie, este o competitie la nivel european si, din punctul meu de vedere, este important sa transmit un semnal investitorilor ca aici gasesc un mediu mai propice, ca au relatii flexibile de munca si anumite facilitati fiscale", a adaugat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#botis, #ministrul muncii, #angajati, #codul muncii , #Ministri