Bogdan Dragoi a fost propus la Finante

Marti, 07 Februarie 2012, ora 15:44
1956 citiri
Bogdan Dragoi a fost propus la Finante

Bogdan Dragoi, ministrul propus de PDL pentru Finantelor Publice, este secretar de stat in cadrul MFP din ianuarie 2009, pozitie care a mai detinut-o in septembrie 2006 - noiembrie 2007.

Dragoi are 32 ani, este necasatorit si a absolvit Universitatea Tufts, Fletcher, Boston, Massachusetts, potrivit CV-ului publict pe site-ul MFP.

Atributiile sale principale la MFP vizeaza Departamentul de Trezorerie si Datorie Publica, fiind responsabil cu Strategia Datoriei Publice, emiterea de certificate de trezorerie si obligatiuni pe pietele de capital (interna si internationala).

De asemenea, el gestioneaza relatia cu agentiile de rating (Standard&Poor''s, Fitch and Moody''s), intalnirile cu investitori in vederea prezentarii reformelor si masurilor implementate de Romania, deal si non-deal rodshows, departamentul de ajutor de stat, responsabil cu implementarea schemelor de ajutor de stat pentru proiecte mari de investitii, respectiv Ford, Pirelli, Continental, Renault si Honeywell.

Dragoi este membru al Consiliului de Administratie al CEC Bank, al Bancii Europene de Investitii (BEI) si al Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

Ministrul propus a fost in perioada noiembrie 2007 - iunie 2008 ca director general al departamentului economic din Primaria Municipiului Bucuresti.

In perioada septembrie 2006 - noiembrie 2007 a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, iar aprilie - septembrie 2006 a fost

"consilier ministru" in cadrul Ministerul Integrarii Europene.

#Bogdan Dragoi ministru, #ministru finante Dragoi, #guvern Ungureanu ministri, #propuneri ministri guvern , #Ministri