Bode: vom avea management privat la companii de stat

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 21:35
1500 citiri
Bode: vom avea management privat la companii de stat

Lucian Bode, propunerea PDL pentru Ministerul Economiei, a declarat miercuri, in cadrul audierilor din Parlament, ca pana in luna aprilie vom avea management privat la patru companii din subordinea ministerului, dar si ca este preocupat de reducerea taxelor.

Intrebat care vor fi prioritatile sale in calitate de ministru, deputatul Lucian Bode a raspuns ca "sunt cateva elemente care imi si plac si sunt si obligat in acelasi timp".

"Managementul privat pana in luna aprilie, la cele patru companii de stat (Hidroelectrica, Oltchim, Electrica Furnizare si Romarm, n.r.)", a exemplificat acesta, precizand ca termenul "este reglementat, in acordul cu partenerii intenationali".

In cadrul audierilor, Lucian Bode a precizat ca o procupare a sa va fi si reducerea numarului de taxe. Intrebat de catre reprezentantii presei, la finalul sedintei, cum va face acest lucru, avand in vedere ca nu intra in atributiile ministerului Economiei, deputatul PDL a raspuns: "Am observat ca foarte multi ministri isi propun sa se axeze pe sectorul energetic".

"Si este un lucru foarte bun. Eu am spus ca una dintre prioritatile mele o sa fie mediul de afaceri. Cred ca, prin dialog cu patronatele si cu sindicatele putem gasi cele mai optime solutii in favoarea lor si in favoarea romanilor". La insistentele jurnalistilor, Bode a adaugat ca va face propuneri privind reducerea numarului de taxe "in parteneriat cu ministerul de Finante".

Bode a primit recomandarea comisiilor de industrii, nefiind cvorum pentru a primi avizul cerut de regulamentele parlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lucian Bote ministru, #ministru economie bote, #ministru cabinet ungureanu, #guvern Ungureanu , #Ministri