Boagiu: Autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi gata in 2012

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 16:46
1499 citiri
Boagiu: Autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi gata in 2012

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat marti ca, din punctul ei de vedere, autostrada Bucuresti-Ploiesti este un poiect care va fi terminat anul viitor, iar constructorii care nu vor respecta termenele vor fi penalizati cu 0,05% pe zi pana la finalizarea lucrarilor.

Termenul de finalizare al autostrazii era sfarsitul acestui an

"Vom vedea daca vor fi respectate termenele, dar, din punctul meu de vedere, nu vor fi respectate pana la finele acestui an. Probabil va fi o lucrare care va fi terminata anul viitor si, sigur, cu consecintele de rigoare. Penalitatile pe care le aplicam conform contractului, de 0,05% pe zi pana la finalizarea lucrarii, se aplica pentru toti cei care nu respecta termenele", a precizat Boagiu.

Aceasta a mai spus ca pe 15 decembrie se va face o evaluare pentru a se stabili cine a finalizat lucrarea la termenul stabilit si cine nu, iar atunci se va putea stabili cine si ce penalitate va primi.

"In momentul in care vom putea face bilantul se va vedea cine este serios si vrea sa lucreze si cine nu vrea sa lucreze", a adaugat Boagiu.

Premierul Emil Boc dadea asigurari, la inceputul luni noiembrie, ca in primavara lui 2012 va fi terminata autostrada Bucuresti-Ploiesti.

"Cel tarziu in primavara anului viitor, intreaga autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi data in folosinta, practic este gata in decembrie, cu exceptia unui pod extrem de important si care, din nefericire, nu va putea fi finalizat. In rest, este gata. Asta inseamna ca in primavara viitoare, aprilie cel tarziu, Bucuresti-Ploiesti e terminata", spunea atunci Boc.

#Anca Boagiu transporturi, #boagiu autostrada, #autostrada bucuresti ploiesti , #Ministri