Blaga: Dam prime de vacanta, doar daca ne obliga instanta

Joi, 09 Iulie 2009, ora 13:22
2091 citiri
Blaga: Dam prime de vacanta, doar daca ne obliga instanta

Ministrul Dezvoltarii Rurale si Locuintei (MDRL), Vasile Blaga, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca a suspendat plata primelor de vacanta in acest an, dar ar putea fi obligat sa le achite la finalul anului prin decizii ale instantei.

"Am suspendat plata primelor de vacanta in acest an. Dar nu am ce face la finalul anului daca se vine cu decizii ale instantei. Va trebui sa discutam acest aspect in Coalitie. Chiar daca Executivul vine cu o lege de suspendare a acordarii acestor prime, tot putem fi obligati la finalul anului sa le achitam in urma unor hotarari judecatoresti, pentru ca sunt acordate prin lege", a declarat Blaga.

Acesta a precizat ca in decembrie 2008, in urma unor hotarari judecatoresti, ministerul a fost obligat sa achite integral angajatilor primele de vacanta aferente anilor 2001-2008.

Angajatii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, cei ai Ministerului IMM si Consiliului Concurentei conduc in topul primelor de vacanta acordate de aceste institutii, potrivit unui articol publicat in saptamanalul "Academia Catavencu".

Prima pozitie in top este ocupata de angajatii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL) care au alocata pentru primele de vacanta suma de peste 850.000 euro.

Astfel fiecare angajat al acestui minister are in medie o prima de vacanta de 1.260 euro. Pe locul al doilea sunt angajatii Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri care a alocat 1.430.000 euro pentru primele de vacanta. In medie, fiecare angajat va primi 1.200 de euro.

Pozitia a treia este ocupata de Consiliul Concurentei care are la dipozitie suma de 300.000 euro pentru primele de vacanta. Fiecare angajat va primi 1.082 euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#blaga, #prime, #vacanta , #Ministri