Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aproape 400 de plangeri penale trimise de Guvern la DNA din mai 2012

Aproape 400 de plangeri penale trimise de Guvern la DNA din mai 2012


Guvernul a transmis, joi, o informare in care arata ca inspectorii Corpului de control al prim-ministrului si cei ai unor ministere au inaintat, in perioada 7 mai 2012-17 septembrie 2013, un total de 394 plangeri penale/sesizari in principal la DNA si Parchet, pentru nereguli comise anterior.

Astfel, in perioada 7 mai 2012-17 septembrie 2013, Corpul de Control al prim-ministrului a depus la organele de cercetare penala 30 de plangeri, prin care au fost sesizate 228 posibile fapte penale privind fraudele sau neregulile constatate in ministere, autoritati si institutii ale administratiei centrale si locale, companii nationale subordonate acestora.

Din totalul celor 30 de plangeri, 26 au fost transmise la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), iar 4 au fost directionate catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La DNA au fost sesizate nereguli la Agentia Domeniilor Statului, Posta Romana, Fabrica de Timbre a Postei, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Depatamentul pentru Romanii de Pretutindeni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Autoritatea pentru Achizitiile Publice, Administratia Fondului pentru Mediu, Ministerul Sanatatii, Sala Palatului, Romaniafilm, Conpet, Hidroelectrica, Oficiul pentru Drepturi de Autor, CE Oltenia, Administratia Bazinala de Apa Mures, RATB, RADET, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Educatiei, Conversmin, Metrorex si institutii publice implicate in restituirea unui teren din Bucuresti, iar la Parchet au fost reclamate nereguli la Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Mediului, Primaria Piatra-Neamt si Administratia Fondului pentru Mediu, Primaria Teisani (Prahova).

In acelasi timp, 12 ministere si departamente conduse de ministri delegati au depus la randul lor 364 plangeri penale/sesizari la DNA, Parchet si structuri teritoriale subordonate acestora vizand nereguli la clubul Olimpia Bucuresti, complexul sportiv Bascov, CE Oltenia, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, RAAN, ISU Constanta, Arhivele Nationale, Oltchim, CN Cuprului, Minvest, Iprochim, Cuprumin, ambasade si consulate, Romsilva, Spitalul Bagdasar Arseni Bucuresti, Spitalul de Urgenta Focsani, Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara, Spitalul de Urgenta Cluj-Napoca, Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, SC Mamaia, unitati militare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1566 ori