Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANI constata incompatibilitatea Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului

ANI constata incompatibilitatea Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului


Eduard Raul Hellvig, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, este acuzat de ANI de incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor dupa ce a ocupat functia de Director in cadrul S.C. Sintezis Birotica S.R.L.

Ministrul ar fi ocupat aceasta functie de director in perioada 01.07.2004 - 31.10.2012, potrivit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, arata un comunicat de presa al Agentiei Nationale de Integritate.

Tinand cont ca Hellvig si-a inceput mandatul de ministru la 7 mai 2012, el s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 07.05.2012 - 31.10.2012, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de Ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si functia de Director in cadrul Sintezis Birotica.

In punctul de vedere transmis Agentiei Nationale de Integritate, Eduard Hellvig a mentionat ca nu detine functia de Director al societatii mentionate, si nici nu a exercitat aceasta functie in niciun moment pe parcursul ultimilor ani.

Contrar celor afirmate de catre ministru, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a comunicat Agentiei faptul ca incetarea efectiva a contractului individual de munca a fost operata la data de 31.10.2012, arata ANI.

De asemenea, au mai rezultat, conform extraselor bancare ale ministrului, tranzactii reprezentand incasari drepturi salariale de la Life Line - Medical Center (in perioada august - octombrie 2012), in cuantum de 26.703 Lei, in conditiile in care acesta nu figureaza, ca si angajat al societatii, in baza de date centrala a Inspectiei Muncii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 957 ori