ANI constata incompatibilitatea Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 11:14
1187 citiri
ANI constata incompatibilitatea Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului

Eduard Raul Hellvig, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, este acuzat de ANI de incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor dupa ce a ocupat functia de Director in cadrul S.C. Sintezis Birotica S.R.L.

Ministrul ar fi ocupat aceasta functie de director in perioada 01.07.2004 - 31.10.2012, potrivit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, arata un comunicat de presa al Agentiei Nationale de Integritate.

Tinand cont ca Hellvig si-a inceput mandatul de ministru la 7 mai 2012, el s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 07.05.2012 - 31.10.2012, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de Ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si functia de Director in cadrul Sintezis Birotica.

In punctul de vedere transmis Agentiei Nationale de Integritate, Eduard Hellvig a mentionat ca nu detine functia de Director al societatii mentionate, si nici nu a exercitat aceasta functie in niciun moment pe parcursul ultimilor ani.

Contrar celor afirmate de catre ministru, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a comunicat Agentiei faptul ca incetarea efectiva a contractului individual de munca a fost operata la data de 31.10.2012, arata ANI.

De asemenea, au mai rezultat, conform extraselor bancare ale ministrului, tranzactii reprezentand incasari drepturi salariale de la Life Line - Medical Center (in perioada august - octombrie 2012), in cuantum de 26.703 Lei, in conditiile in care acesta nu figureaza, ca si angajat al societatii, in baza de date centrala a Inspectiei Muncii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incompatibilitate Hellvig, #incompatibilitate Ministrul Dezvoltarii Regionale, #functii Hellvig, #firme Hellvig , #Ministri