Andrei Gerea, liderul deputatilor PNL, propus la Economie

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 11:39
1725 citiri
Andrei Gerea, liderul deputatilor PNL, propus la Economie

PNL l-a propus ca ministru al Economiei pe Andrei Gerea, in prezent liderul deputatilor liberali din Parlament, dupa ce cu o saptamana in urma Varujan Vosganian si-a dat demisia din aceasta functie.

Nominalizarea liberalilor a fost facuta marti, in sedinta Biroului Politic National al Partidului National Liberal. Andrei Gerea are 45 de ani, este casatorit si are doi copii. El a fost ales de liberali in unanimitate pentru a ocupa functia lasata libera de Varujan Vosganian.

"Numirea la Economie este o sarcina care ma onoreaza. Sper sa fac fata. Este un minister greu. Sunt multe de facut", a declarat Andrei Gerea dupa sedinta PNL.

"Este o varianta agreata de premier" a anuntat Antonescu.

Cine este Andrei Dominic Gerea

In prezent, Andrei Gerea este liderul grupului liberal din Camera Deputatilor dupa ce l-a invins pe Ludovic Orban in cursa pentru sefia grupului PNL cu 58 de voturi, comparativ cu contracandidatul sau Orban care a obtinut 23 de voturi.

Gerea este vicepresedinte al organizatiei PNL Agres si este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Crin Antonescu.

Acesta a absolvit Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

A fost, pe rand, electronist, director comercial, manager relatii cu clientii in cadrul Eximbank Romania si Emporiki Bank, manager relatii cu clientii in cadrul Alpha Bank (ian. 2002- apr. 2004) si respectiv director de sucursala la Banca Tiriac din Pitesti (2002-2004).

De asemena, Andrei Gerea este membru al Comisiei speciale care va dezbate proiectul de lege privind Rosia Montana si administrator la "Valahia Investments", reprezentantul Honda.

Conform sintezei activitatii parlamentare in legislatura 2008-2012, Andrei Dominic Gerea este cel mai activ parlamentar de Arges: 111 luari de cuvan, 98 declaratii politice, 20 initiative legislative, 870 intrebari si interpelari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Andrei Gerea ministru Economie, #nominalizare Ministerul Economiei, #demisie ministru Varujan Vosganian, #Crin Antonescu Andrei Gerea, #ministrul Economiei Guvern Ponta , #Ministri