Anca Boagiu:Trei tronsoane de autostrada vor fi scoase la licitatie

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 15:07
1221 citiri
Anca Boagiu:Trei tronsoane de autostrada vor fi scoase la licitatie

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat vineri ca, in baza unor economii de 900 de milioane de euro realizate de minister, vor fi scoase la licitatie trei tronsoane de autostrada, dar nu a precizat despre ce rute este vorba.

Boagiu a inspectat vineri, in zona "Razoare" din Capitala debutul lucrarilor la tronsonul de metrou Drumul Taberei - Universitate.

Intrebata ce planuri are ministerul pentru autostrazi in 2012, ea raspuns: "Deja avem in lucru 434 de km de autostrada. O buna parte dintre aceste proiecte pot sa spun ca au devansat termenele, pe primele patru tronsoane sunt usor in avans constructorii, ceea ce ma bucura din doua puncte de vedere: unul ca au inteles ca termenele sunt facute pentru a fi respectate si doi, pentru ca Romania este a doua tara in UE care aloca bani din bugetul de stat, circa 2 la suta din PIB, lucrarilor de investitii. Si atunci, ritmul cu care noi lucram este clar ca este una dintre cheile cresterii economice. Vom continua sa monitorizam toate proiectele".

Ministrul a anuntat ca vor fi licitate inca trei tronsoane de autostrada, dar nu a precizat care.

"Mai mult decat atat, suntem in discutii cu UE si pot sa va dau o veste buna - economiile de 600 de milioane pe care le-am facut, plus alte 300 pe care le-am realocat de pe alte proiecte care nu se miscau, au facut sa avem azi 900 de milioane de euro, cu care vrem sa lansam in licitatie alte trei tronsoane de autostrada. Si mai reducem astfel cheltuielile pe care ar fi trebuit sa le facem din urmatorul buget european sau din bugetul statului", a mai declarat Anca Boagiu.

"Am spus-o de la bun inceput: cine vrea sa lucreze in Romania, are suficiente lucrari de investitii. Pe langa cele 5,7 miliarde alocate pe lucrari din fonduri nerambursabile, avem inca 1,3 miliarde pentru lucrarile de la metrou si avem si alte lucrari in executie, pe partea de aerian sau naval. Deci loc de muncit in Romania este; ajunge doar sa fii serios si sa intelegi ca banii statului trebuie cheltuiti cu rigurozitate", a conchis ministrul Transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Boagiu licitatie tronsoane de autostrada, #economii minister costructie autostrada , #Ministri