Vass: E posibila o reajustare a cheltuielilor in zona investitiilor

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 19:53
1075 citiri
Vass: E posibila o reajustare a cheltuielilor in zona investitiilor

Andreea Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc, a declarat marti, intr-un interviu acordat NewsIn, ca anul viitor ar putea aparea o reajustare a cheltuielilor in zona proiectelor de investitii.

Totodata aceasta a precizat ca reajustarea este posibila doar in conditiile in care se materializeaza unul dintre riscurile majore internationale.

"Nicio crestere a fiscalitatii, nicio reducere a pensiilor si salariilor in 2012. Acestea sunt angajamentele. Nici perspectiva accesarii fondurilor de la FMI nu este realista, in momentul actual. Bugetul este construit pe o crestere economica de 2,1% si pe un deficit bugetar de 1,9% din PIB, pe reducerea inflatiei si a somajului", a explicat consilierul primului ministru pe probleme economice.

"Fiecare minister a recurs la prioritizarea proiectelor de investitii, la eliminarea cheltuielilor care nu se justifica in anul care vine, iar daca se materializeaza unul din riscurile majore internationale, atunci evident ca o reajustare a cheltuielilor poate aparea in zona proiectelor de investitii",a adaugat aceasta.

Andreea Paul Vass a precizat ca "prioritizarea investitiilor inseamna ca o linie a fost trasa in dreptul proiectului de investitie pana la care se pot acoperi costurile, pe actuala constructie bugetara, iar daca se diminueaza resursele disponibile pentru investitii, aceasta linie va urca usor in lista proiectelor de investitii prioritizate, in functie de contractia resurselor aferente".

"In prezent, perspectiva unui deficit de 1,9% pe cash din PIB este unul necesar si tangibil. Implica foarte multa responsabilitate atat din partea asteptarilor romanilor, cat mai ales din partea actiunilor decidentilor in cheltuirea banului public si in continuarea bataliei cu risipa", a mai spus consilierul primului ministru.

#andreea vass, #cheltuieli investitii, #proiecte investitii Boc , #Guvernul Romaniei