Valeriu Zgonea: Proiectia bugetului Camerei Deputatilor pe 2014, de 222 milioane lei

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 20:48
1412 citiri
Valeriu Zgonea: Proiectia bugetului Camerei Deputatilor pe 2014, de 222 milioane lei

Bugetul Camerei Deputatilor pe 2014 este unul de criza, proiectia acestuia fiind de 222 milioane lei, a declarat luni seara presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

"Vom avea dupa angajarea raspunderii, maine la ora 15,00, un plen al Camerei Deputatilor pentru a discuta bugetul Camerei si alte chestiuni, el e pregatit in aceasta seara, maine va intra in Comisie si, conform procedurii, el trebuie sa fie votat intotdeauna inainte de a fi votat bugetul de stat. Ceea ce pot sa va informez este ca chestorii, in aceasta seara, au semnat proiectia de buget de 222 milioane de lei, asa cum ne-am inteles cu Ministerul Finantelor", a precizat Zgonea dupa sedinta comuna a Birourilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.

El a precizat ca este un buget "care inseamna si taieri, si anumite restrictii".

"Tot ce este sub 240 de milioane de lei este un buget de criza care inseamna si taieri, si anumite restrictii. Un buget normal la 407 parlamentari este in jur de 240 milioane lei, iar la 334 - in jur de 220 milioane de lei. Acesta era bugetul fara investitii. Si am avut 198 de milioane, ni s-au taiat 2 milioane in vara, ni s-au dat 12 milioane plus doua milioane de la Senat, suntem cam in 216 milioane - 218 milioane lei, cu totul la zero, adica fara sa avem nicio interventie la aceasta cladire, amanand toate investitiile care au fost facute, o degradare care se accentueaza, plus cele legate de buget. Noi ne-am pastrat parametrii salariali asa cum sunt. Cand o sa-l aveti maine (bugetul n.r.), as vrea sa faceti o diferentiere foarte clara intre intretinerea acestei cladiri a Palatului Parlamentului si bugetul efectiv al Camerei Deputatilor", a sustinut presedintele Camerei Deputatilor.

Zgonea a spus ca, fata de anul acesta, anul viitor ar trebui sa nu se mai mearga pe ce s-a facut in ultimii 7-8 ani, cand platile din luna decembrie se faceau in ianuarie.

"Este o chestie pe care am facut-o in fiecare an, ca sa ne incadram in buget. Mai ales in perioada de criza, tot ce era salariat si deputat, inclusiv indemnizatia si suma forfetara, erau platite in luna ianuarie", a afirmat acesta.

Cat priveste bugetul pentru amenajarea esplanadei din fata Palatului Parlamentului, Zgonea a spus ca stie numai despre sumele ce vor fi alocate studiului de fezabilitate si proiectului tehnic.

"Nu e un proiect pe care sa-l faci peste noapte. Nici din punct de vedere legal nu poti sa-l faci in acelasi an. O sa ma consult cu colegii mei si, in momentul in care am toate datele, vom discuta asa cum am facut in fiecare an, pe bugetul Camerei Deputatilor si pe bugetul de stat, cu cifrele in fata si cu explicatiile necesare", a concluzionat Zgonea.

#proiectie buget Camera Deputa ilor, #buget 2014, #pre edinte Camera Deputa ilor , #Guvernul Romaniei