Traian Basescu a cerut remanierea ministrilor cercetati de ANI

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 08:24
1548 citiri
Traian Basescu a cerut remanierea ministrilor cercetati de ANI

Presedintele Traian Basescu a precizat, luni, ca in cursul zilei i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare in legatura cu cei patru membri ai Executivului acuzati de ANI de incompatibilitate, mentionand ca viza "si o eventuala remaniere".

Presedintele Basescu a spus, in declaratia facuta luni la Cotroceni, ca i s-a adresat premierului Victor Ponta in legatura cu cei patru membri ai Executivului acuzati de ANI de incompatibilitate.

Ministrii Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi si Liviu Pop, in vizorul Agentiei de Integritate

Ulterior, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, el a explicat ca in cursul zilei i-a transmis o scrisoare pe aceasta tema premierului Victor Ponta.

Intrebat daca premierul i-a raspuns, presedintele Basescu a raspuns: "N-am primit inca niciun raspuns, dar vizam, sigur, si o eventuala remaniere".

"L-am rugat si pe premierul Victor Ponta sa analizeze situatia celor patru incompatibili. Sigur, au dreptul sa atace in justitie deciziile ANI, dar aici discutam de modul cum arata un guvern. Iar antecedentele acestui guvern nu justifica mentinerea acestor oameni doar din solidaritate cu politicienii, din interese de alianta. Important este ca Romania sa probeze ca si-a insusit valorile democratice, valorile statului de drept", a afirmat presedintele in declaratia sa de presa.

Cei patru membri ai Executivului acuzati de incompatibilitate sunt Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, Liviu Pop si Dan Mihalache.

Ministrul Transporturilor nu isi poate justifica o avere de 45.955 de euro. Ministrul Turismului administreaza o firma, iar ministrul delegat pentru Dialog Social este acuzat de conflict de interese.

Inspectorii de integritate din cadrul ANI au sesizat Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curtii de Apel Oradea pe motiv ca ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi nu ar putea justifica o avere de 45.955 de euro, potrivit Digi24.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, ar fi derulat tranzactii suspecte. In plus, pe langa functia de ministru, este si director in cadrul unei firme, ceea ce inseamna incompatibilitate cu functia pe care o ocupa in cadrul Guvernului.

#remaniere guvern Victor Ponta, #Traian Basescu remaniere guvern, #ministri cercetati ANI , #Guvernul Romaniei