Sever Voinescu: Proiectul de buget pe 2012, menit sa genereze crestere economica

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 16:41
1052 citiri
Sever Voinescu: Proiectul de buget pe 2012, menit sa genereze crestere economica

Executia bugetara pe 2011 creeaza premizele unui buget menit sa protejeze romanii de efectele crizei si sa genereze crestere economica, a declarat, luni, la finalul sedintei BPN al PDL, purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor, Sever Voinescu.

"Avem o executie bugetara buna care aseaza o premiza solida pentru bugetul pe 2012. (...) Proiectul de buget al Guvernului este menit sa protejeze romanii de efectele crizei financiare si sa genereze crestere economica", a declarat Sever Voinescu.

El a precizat ca din analiza executiei bugetare pana la 1 noiembrie deficitul se ridica la 2,4% din PIB, reprezentand 13,3 miliarde de lei, in conditiile in care deficitul prognozat este de 4,4%.

Guvernul, a mai afirmat Voinescu, intentioneaza sa foloseasca sumele ce rezulta in urma evolutiilor economice favorabile pentru plata arieratelor.

"Suntem optimisti ca se va putea inregistra pana la sfarsitul anului un spatiu bugetar si optiunea generala este pentru a folosi acest spatiu in plata arieratelor, dar numai in masura in care Romania va putea in continuare sa finanteze deficitul. Cu alte cuvinte, nu ne vom repezi sa imprumutam bani decat in situatia in care aceste imprumuturi sunt avantajoase", a precizat Sever Voinescu.

Purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor a mai declarat ca PDL ar fi dorit sa gaseasca in Opozitie un partener de discutie pe tema bugetului, dar acest lucru nu s-a intamplat.

"Ne-ar fi placut sa avem un partener in Opozitie dar, dupa cum vedeti, solutiile care vin dinspre USL sunt cu totul fanteziste", a apreciat purtatorul de cuvant al PDL.

In acest sens, Voinescu a amintit laudele lui Ponta la adresa guvernului maghiar pentru refuzul de a avea un acord cu FMI si laudele la adresa lui Papandreu, declarand ca Ponta "are in general tafne si teribilisme specifice pubertatii si mai putin curajului si responsabilitatii, lucruri care se cer unui lider politic intr-o tara cu problemele Romaniei".

Sever Voinescu a mai precizat ca potrivit calendarului convenit in cadrul Coalitiei bugetul pe 2012 ar urma sa fie discutat in plenul Parlamentului pe 12 sau, cel tarziu, pe 14 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Severin Voinescu, #executie bugetara 2012, #buget 2012 , #Guvernul Romaniei