Seful trezoreriei Raiffeisen va fi secretar de stat responsabil cu Trezoreria la Finante

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 20:37
1780 citiri
Seful trezoreriei Raiffeisen va fi secretar de stat responsabil cu Trezoreria la Finante

Directorul executiv pe trezorerie si arbitraj la Raiffeisen Bank, Cristian Sporis, a fost numit secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice responsabil cu Trezoreria, post detinut anterior de ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, decizie care confirma informatiile transmise anterior de Mediafax.

Numirea a fost reglementata prin decizie a premierului Mihai Razvan Ungureanu, publicata vineri in Monitorul Oficial.

Premierul a mai decis ca Romulus Costea sa fie inlocuit in postul de secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe de Luminita Odobescu, director general in MAE.

Surse din mediul bancar au declarat in urma cu o saptamana agentiei MEDIAFAX ca directorul executiv pe trezorerie si arbitraj la Raiffeisen Bank, Cristian Sporis, va fi numit secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice responsabil cu Trezoreria, post detinut anterior de ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi.

"Au fost mai multe propuneri din mediul bancar, iar in final a ramas seful trezoreriei de la Raiffeisen Bank, care are o vasta experienta in sistem si este apreciat ca unul dintre cei mai buni oameni din piata, avand o relatie foarte buna cu ceilalti trezorieri", au spus sursele citate.

In varsta de 36 de ani, Sporis a abosolvit Facultatea de Finante - Banci a Academiei de Studii Economice si a lucrat prima data in trezorerie la sucursala din Romania a Bancii Nationale a Greciei.

Sporis lucreaza la trezoreria Raiffeisen din 2001, imediat dupa preluarea Bancii Agricole de catre grupul austriac. In ianuarie 2003 a fost promovat director executiv al bancii pe trezorerie, iar din martie 2005 ocupa pozitia de director executiv al bancii pe aria trezorerie si arbitraj.

#Trezorerie Ministerul Finantelor, #Ministerul Finantelor responsabil Trezorerie , #Guvernul Romaniei