Rectificarea bugetara: Cine castiga, cine pierde si unde se duc banii

Marti, 28 August 2012, ora 13:03
1770 citiri
Rectificarea bugetara: Cine castiga, cine pierde si unde se duc banii

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul sau a lucrat pe un buget conceput gresit de catre cel anterior si ca rectificarea a favorizat cheltuielile sociale, in detrimentul investitiilor.

Executivul a taiat doua miliarde de lei de la cheltuielile de investitii finantate atat din buget, cat si din fonduri europene si a majorat cheltuielile de personal cu 1,1 miliarde de lei.

De altfel, 8 din cele 17 ministere ale Cabinetului Ponta au primit bani in plus, in urma rectificarii bugetare, iar Agricultura a avut cel mai mult de castigat, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante.

Inca de cand a fost aprobata rectificarea bugetara, premierul a anuntat ca ministerul condus de Daniel Constantin va primi cei mai multi bani, deoarece acest sector a fost extrem de mult afectat de seceta.

Seceta a afectat 3,7 milioane de hectare (peste 37% din suprafata agricola), iar din totalul suprafetei insamantate cu grau in toamna lui 2011, circa 30,5% a fost compromisa.

In consecinta, dupa rectificare, bugetul Ministerul Agriculturii a fost suplimentat cu peste 1,3 miliarde de lei, ajungand la 16,395 miliarde de lei.

Citeste mai multe despre Rectificarea bugetara: Cine castiga, cine pierde si unde se duc banii pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget ministere rectificare bugetara, #buget ministere rectificare, #recitificare bugetara institutii stat, #Ponta rectificare bugetara , #Guvernul Romaniei