Randamentul obligatiunilor in euro ale Romaniei a scazut dupa emisiunea de obligatiuni in dolari

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 19:33
1379 citiri
Randamentul obligatiunilor in euro ale Romaniei a scazut dupa emisiunea de obligatiuni in dolari

Randamentul obligatiunilor in euro ale Romaniei si costul de asigurare impotriva riscului de default au scazut miercuri, dupa emisiunea de obligatiuni in dolari de marti.

Randamentul obligatiunilor in euro scadente in 2018 a scazut cu 0,18 puncte procentuale, la 6,29% pana la 12:54, ora Bucurestiului, si se indreapta catre cel mai mare declin pe parcursul unei zile din mai 2010, transmite Bloomberg.

Costul asigurarii datoriei pe cinci ani impotriva riscului de neplata prin contracte CDS (credit default swap) a coborat cu 0,07 puncte procentuale, la 3,92 puncte, si se afla sub cel al Sloveniei, de 3,98 puncte, potrivit datelor CMA. Slovenia, membra a zonei euro, este evaluata cu ratinguri mai ridicate de agentiile de evaluare financiara.

Romania a vandut, marti, obligatiuni pe zece ani cu un randment de 6,875%, cererea din partea investitorilor fiind de aproape 7 miliarde de dolari, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi.

Randamentul obligatiunilor in euro cu maturitate in 2018 este in declin cu 0,43 puncte procentuale fata de sfarsitul anului trecut. Ratele CDS, care coboara odata cu imbuatatirea perceptiei privind bonitatea unui emitent, au coborat cu 0,57 puncte in acest an, potrivit CMA.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului 2010 programul de emisiuni MTN pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. In prima emisiune a programului, Finantele au atras la inceputul lunii iunie a anului trecut 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%.

#randament obligatiuni euro, #emisiune obligatiuni dolari, #obligatiuni romania , #Guvernul Romaniei