Raluca Turcan: 2012, anul cresterii economice

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 19:52
1168 citiri
Raluca Turcan: 2012, anul cresterii economice
Raluca Turcan / Sursa foto: Evenimentul Zilei

Iesirea din recesiune a Romaniei si reluarea cresterii economice - ceea ce inseamna continuarea cursei de recuperare a decalajelor de dezvoltare fata de tarile Europei Occidentale - reprezinta lucrul cel mai important care s-a intamplat in Romania in 2011, a declarat vineri, pentru AGERPRES, deputata PDL, Raluca Turcan.

"Dincolo de zgomotul presei si de furia opozitiei, 2011 ramane anul in care Romania a iesit din recesiune. Acesta e cel mai important lucru al anului care se incheie. Reluarea cresterii economice inseamna pentru Romania continuarea cursei de recuperare a decalajelor de dezvoltare fata de tarile Europei Occidentale. Din momentul in care am devenit membri ai Uniunii Europene, acest lucru - recuperarea decalajelor de dezvoltare fata de Occident - ramane obiectivul national nr. 1 pe termen lung", a spus Raluca Turcan.

Ea considera ca procesul de crestere a exporturilor romanesti evidentiat in 2011 fata de 2010 a insemnat "un motor de dezvoltare pentru orice tara care vrea sa faca saltul spre prosperitate."

Potrivit acesteia, 2011 a stat "sub semnul incertitudinilor europene, al unei Uniunii Europene care reactioneaza lent si indecis la provocarile si crizele momentului."

"Exista insa trenduri care continua de mai multi ani si care e previzibil ca vor continua si in 2012. Sper ca 2012 va fi, ca si 2011, un an al cresterii economice pentru Romania. Optimismul ramane, chiar daca a fost usor temperat spre finalul acestui an de agravarea problemelor monedei euro. Continuarea cresterii economice nu va insemna insa (si nu trebuie sa insemne) incetarea reformelor.

Deficitul bugetar trebuie in continuare redus, iar eforturile de a reduce evaziunea fiscala trebuie sporite. Guvernul nu va ceda presiunilor electorale si se va dovedi responsabil in ciuda cererilor demagogice ale opozitiei", a opinat Raluca Turcan.

Aceasta a mai declarat pentru AGERPRES, ca spera ca dupa reducerile de personal din aparatul bugetar din 2011, sa urmeze anul viitor o crestere a angajarilor in sistemul privat.

"Reducerile din aparatul bugetar au fost in mare parte facute, cu un cost social important. Sper ca 2012 va aduce o crestere a angajarilor in sistemul privat, in conditiile in care numarul bugetarilor va ramane relativ constant. Mizez pe un an al pacii sociale, fiindca masurile dure de austeritate apartin trecutului, iar 2012 ar putea aduce chiar mici majorari de pensii sau salarii", a afirmat Raluca Turcan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Raluca Turcan economie, #Raluca Turcan crestere economica, #Raluca Turcan previziuni 2012 , #Guvernul Romaniei