Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Programul Tezaur incepe luni: Populatia poate cumpara titluri de stat de 1 leu cu dobanzi de pana la 5% pe an

Programul Tezaur incepe luni: Populatia poate cumpara titluri de stat de 1 leu cu dobanzi de pana la 5% pe an


Ministerul Finantelor lanseaza, luni, noi emisiuni de titluri de stat pentru populatie in cadrul Programului Tezaur, cu dobanzi variind intre 3,50% pe an si 5% pe an in functie de scadenta.

Potrivit Prospectului de emisiune publicat in Monitorul Oficial, valoarea nominala a unui titlu este 1 leu. Pentru titlurile cu scadenta la un an dobanda este 3,50%, pentru cele cu scadenta de doi ani dobanda urca la 4%, pentru cele pe 3 ani - 4,5% iar pentru titlurile pe 5 ani - 5%.

Subscrierile pot fi realizate pana pe 28 iunie 2019 prin intermediul subunitatilor postale din reteaua Posta Romana si prin Trezorerie.

In mediul urban, subscrierile realizate prin reteaua Posta Romana se incheie cu o zi mai devreme iar in mediul rural cu doua zile mai devreme.

Veniturile realizate de persoanele fizice din subscrierea si detinerea de titluri de stat nu se impoziteaza.

Fondurile obtinute in cadrul acestor emisiuni vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 10098 ori
Citeste mai multe despreprogram Tezaur titluri stat Tezaur