Presa straina: creditorii internationali, provocarea guvernului Ponta

Marti, 08 Mai 2012, ora 08:44
1320 citiri
Presa straina: creditorii internationali, provocarea guvernului Ponta

Principalele agentii de presa internationale relateaza despre primirea votului de investitura de catre Cabinetul Victor Ponta, notand ca noul Executiv va avea sarcina dificila de respectare a conditiilor convenite cu creditorii internationali.

"Parlamentul Romaniei a acordat votul de incredere noului Cabinet de stanga care va trebui sa continue o serie de reforme economice, desi a restabilit partial salariile angajatilor din sectorul bugetar si pensiile care fusesera reduse in cadrul masurilor de austeritate", noteaza Associated Press.

Romania a contractat un imprumut de 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar International, UE si Banca Mondiala, in 2009, reaminteste AP.

"Soarta pe care a avut-o fostul Cabinet al Romaniei, dupa adoptarea masurilor de austeritate, reprezinta un avertisment pentru alte state central si est-europene care au diminuat deficitul atragandu-si nemultumirea populatiei", comenteaza Reuters.

"Desi noul prim-ministru in varsta de 39 de ani Victor Ponta afirma ca va respecta conditiile acordului cu creditorii internationali, investitorii sunt ingrijorati in legatura cu propunerile sale de relaxare a austeritatii prin restabilirea nivelului salariilor bugetarilor", subliniaza Reuters.

"Guvernul roman de centru-stanga al premierului Victor Ponta a obtinut luni increderea Parlamentului, promitand continuarea reformelor dar si masuri de corectare a 'nedreptatilor sociale' cauzate de austeritate", relateaza agentia France-Presse.

"Un fost procuror in varsta de 39 de ani care se declara un admirator al revolutionarului argentiniano-cubanez Che Guevara, Victor Ponta a fost desemnat prim-ministru de presedintele Traian Basescu dupa caderea precedentului Guvern de centru-dreapta", reaminteste AFP.

#presa straina guvernul Ponta, #presa straina Ponta, #presa straina investire guvern , #Guvernul Romaniei