Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: "Habemus Guvernus". Audierile ministrilor din cabinetul Ponta II

Ponta: "Habemus Guvernus". Audierile ministrilor din cabinetul Ponta II


Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca dupa sedinta de plen a Camerei in cazul Stan, se vor reuni Birourile Permanente si vor stabili audierile ministrilor, iar dupa audieri, in jurul orelor 15:00-16:00, va avea loc plenul Parlamentului.

Birourile Permanente reunite au decis ca audierile ministrilor propusi in comisiile parlamentare sa inceapa la ora 12.30, iar ora 14.00 sa fie plenul reunit pentru investirea Guvernului.

Maria Grapini, avizata de comisiile parlamentare pentru portofoliul IMM-urilor

Maria Grapini a primit avizul comisiilor parlamentare pentru a prelua conducerea Ministerului pentru IMM, Mediul de afaceri si Turism.

Ea a primit avizul Comisiei pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare, al Comisiei pentru Industrii si Servicii de la Camera Deputatilor si cel al Comisiei Econonomice, Industrii si Servicii si al Comisiei pentru privatizare si Administrarea Mediului de Afaceri de la Senat.

Vosganian, aviz favorabil pentru Ministerul Economiei

Varujan Vosganian a primit aviz favorabil pentru preluarea functiei de ministru al Economiei, cu 57 de voturi "pentru", 11 "impotriva" si o abtinere, din partea comisiilor de specialitate reunite din Senat si Camera Deputatilor.

Vosganian a mai ocupat functia de ministru in zona economica in Guvernul Tariceanu. Din decembrie 2006 si pana in aprilie 2007, el a detinut portofoliul Economiei si Comertului, iar in urma restructurarii guvernamentale din 2007 a condus Ministerul Economiei si Finantelor.

Mihai Voicu, avizat de comisii pentru ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul

Comisiile juridice ale Parlamentului au avizat favorabil, vineri, cu majoritatea voturilor, candidatura lui Mihai Voicu pentru functia de ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul.

Voicu le-a spus parlamentarilor ca a mai indeplinit aceasta functie in perioada 2006-2008 si a precizat ca va evita situatiile neplacute, astfel incat reprezentantii Guvernului sa fie prezenti in plen la dezbaterile proiectelor de lege.

Sova a fost avizat la proiectele de Infrastructura, in timp ce Nicolaescu, a fost avizat la Sanatate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1433 ori