Ministerele se inmultesc: Finantele s-ar putea imparti in doua, Economia in trei

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 09:56
1676 citiri
Ministerele se inmultesc: Finantele s-ar putea imparti in doua, Economia in trei

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca cea mai probabila propunere a USL in ceea ce priveste noua structura guvernamentala va fi ca Ministerul Finantelor sa se imparta in doua portofolii, dupa modelul francez, iar Ministerul Economiei in alte trei ministere.

Antonescu a fost intrebat, intr-o emisiune RTV, daca pentru noua structura a Guvernul se va opta pentru modelul francez, in care Finantele sunt separate de un minister al Bugetului.

"Este o discutie. Asta este propunerea premierului, dar pe care PNL este gata sa o discute, pentru ca fiecare dintre aceste modele are ratiunea sa. Intr-o anumita logica, in care Guvernul desi fara cresterea cheltuielilor publice si-ar putea largi structura, deci ar putea fi mai multe ministere, in ideea pe care domnul Ponta a prezentat-o, cu bune argumente de a face cumva pe cat posibil un paralelism, o oglinda intre Guvernul nostru si Comisia Europeana, o asemenea formula, formula franceza - care s-a practicat de altfel si in Romania in 1991 si putin in 1997 la inceputul guvernarii CDR - PD - se poate. Cred ca asta e varianta spre care ne indreptam", a spus Antonescu.

El a precizat ca ANAF ar urma sa ramana in structura unui minister al Finantelor.

De asemenea, el a admis faptul ca o alta modificare in structura guvernamentala vizeaza impartirea Ministerului Economiei intr-un Minister al Economiei, altul al Comertului si un alt treilea al Mediului de Afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern Ponta, #componenta guvern Romania, #ministri guvern Ponta, #impartire Minister Economiei, #impartire Minister Finante, #Antonescu componenta guvern, #Antonescu ministri guvern , #Guvernul Romaniei