Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitii: Infrastructura de mediu primeste peste 100 milioane euro

Investitii: Infrastructura de mediu primeste peste 100 milioane euro


Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, la propunerea Ministerului Mediului si Padurilor, o hotarare privind 7 obiective de investitii prioritare din infrastructura de gospodarire a apelor si de mediu,ce se ridica la o valoare totala de 451.733.000 lei.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presa al Guvernului, obiectivele de investitii fac parte integranta din Strategia nationala de management al riscului la inundatii pe termen mediu si lung a Ministerului Mediului si Padurilor si constau in regularizari ale cursurilor de rauri, aparari si consolidari de maluri, recalibrari de albii si punerea in siguranta a barajelor si a lacurilor de acumulare.

Cele 7 obiective de investitii aprobate prin actul normativ, precum si indicatorii tehnico-economici aferenti au ca scop prevenirea efectelor distructive ale apelor mari, punerea in siguranta a obiectivelor economice deja existente, precum si eliminarea pericolului de pierdere a vietilor omenesti in 6 judete, si anume: Arges, Bihor, Cluj, Covasna, Dambovita si Maramures, precizeaza sursa citata.

Finantarea lucrarilor se face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului si Padurilor, din surse proprii ale Administratiei Nationale "Apele Romane", din imprumuturile acordate Romaniei de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii, se mai arata in comunicatul Guvernului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1200 ori