Interes tardiv: Somerii, ajutati de stat sa-si gaseasca joburi

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 15:59
1418 citiri
Interes tardiv: Somerii, ajutati de stat sa-si gaseasca joburi

Guvernul propune oferirea unor sume de bani pentru somerii care participa la cursuri de formare profesionala cat si eliberarea de certificate profesionale pentru competentele deprinse de-a lungul timpului in afara unui cadru formal de pregatire, in mod gratuit.

Ministerul Muncii propune intr-un act normativ mai multe masuri pentru stimularea ocuparii fortei de munca. Masurile se refera la acordarea primelor de mobilitate si de instalare in alt oras decat cel de domiciliu cat si la posibilitatea ca angajatorii sa-si instruiasca jumatate din salariati pe banii statului, informeaza Realitatea.net.

Conform proiectului legislativ, se asigura accesul rapid la servicii de certificare a competentelor profesionale obtinute de someri, atat in contexte formale cat si non-formale, facilitandu-le gasirea unui loc de munca in concordanta cu competentele reale detinute.

Printre masurile pentru stimularea ocuparii fortei de munca se numara si acordarea unei alocatii profesionale pe perioada participarii la cursuri de formare profesionala, evaluarea gratuita a competentelor dobandite intr-un cadru non-formal sau relaxarea conditiilor de eligibilitate pentru indemnizatia de somaj pentru lucratorii cu contracte de munca cu timp partial , prin stabilirea unei perioade obligatorii de cotizare la bugetul asigurarilor pentru somaj, de minimum 6 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei de integistrare a cererii.

#locuri de munca guvern, #guvern somaj , #Guvernul Romaniei