Guvernul cere CE realocarea de fonduri UE catre transporturi si reabilitarea termica a blocurilor

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 23:00
1292 citiri
Guvernul cere CE realocarea de fonduri UE catre transporturi si reabilitarea termica a blocurilor

Guvernul a decis, miercuri, sa solicite Comisiei Europene realocarea de fonduri structurale catre programele de reabilitare termica a blocurilor, precum si catre proiectele de infrastructura, a declarat premierul Emil Boc.

Programele de la care vor fi luate fonduri europene sunt Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), de la Ministerul Muncii, Programul Operational de Asistenta Tehnica, de la Ministerul Afacerilor Europene, si Programul Operational pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative, de la Ministerul Administratiei si Internelor.

"Prima prioritate este cea legata de reabilitarea termica a blocurilor de locuit si cea de-a doua prioritate este cea legata de sectorul transporturi, pentru finalizarea lucrarilor ce tin de coridorul IV si de centurile ocolitoare ale oraselor. (...) Ne asteptam ca in urma realocarii acestor fonduri sa putem sa realizam circa 5.000 de blocuri care sa fie reabilitate din punct de vedere termic, care vor inseamna pentru cetatean o factura mai ieftina si mai multe firme ce vor avea de lucru in economie in anul 2012", a afirmat Boc.

Potrivit primului-ministru, in urma negocierilor cu executivul european, Guvernul de la Bucuresti spera sa obtina realocarea de fonduri intre programe in luna mai 2012, pentru a se putea lucra pe timpul verii.

Sumele care vor fi realocate vor fi facute publice dupa discutiile cu Comisia Europeana.

#Guvern realocare fonduri europene, #fonduri europene, #reabilitare blocuri, #fonduri infrastructura , #Guvernul Romaniei