Guvernul a redus bugetul pentru privatizari

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 11:02
1089 citiri
Guvernul a redus bugetul pentru privatizari

Guvernul a revizuit negativ bugetul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, deoarece veniturile obtinute din privatizare au fost cu mult sub asteptari, de doar 215 milioane lei, fata de 2,8 miliarde lei estimate initial.

In luna ianuarie, Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) estima ca va incasa in acest an 2,88 miliarde lei din listarea pe piata de capital a unor pachete de actiuni la companii de stat si din privatizare, estimare inclusa in bugetul institutiei aprobat de Guvern.

OPSPI se pregatea atunci sa lanseze la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, in perioada iunie-decembrie, actiuni reprezentand cate 15% din capitalul Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN) si Romgaz, trei dintre cele mai importante companii energetice controlate de Ministerul Economiei, si conta si pe vanzarea unui pachet de 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP).

Oferta pentru Petrom a esuat insa, deoarece investitorii au subscris mai putin de 80% din titluri, iar ofertele pentru Transelectrica, Transgaz si Romgaz ar putea fi lansatea abia pe parcursul anului viitor, conform estimarilor.

De altfel, dupa esecul la oferta Petrom, putini brokeri au avut curajul sa participe la licitatiile de selectare pentru vanzare de actiuni la Transelectrica si Transgaz.

In aceste conditii, Guvernul a revizuit negativ bugetul OPSPI aferent activitatii de privatizare pentru acest an, reducand cifra veniturilor de la 2,8 miliarde lei estimate la 215 milioane lei incasate, cu diminuarea corespunzatoare a cheltuielilor aferente procesului de privatizare.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #guvern privatizare, #buget privatizare, #reducere cheltuieli, #reducere buget , #Guvernul Romaniei