Guvernul a aprobat vanzarea unor pachete de actiuni de la Hidroelectrica si Nuclearelectrica

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 14:59
2059 citiri
Guvernul a aprobat vanzarea unor pachete de actiuni de la Hidroelectrica si Nuclearelectrica
Centrala nuclear-electrica de la Cernavoda

Guvernul a aprobat miercuri strategiile de privatizare la societatile Hidroelectrica SA si Nuclearelectrica SA, stabilind ca fiecare din cele doua societati sa scoata la vanzare cate un pachet de actiuni de 10%, nou emise, ca urmare a majorarii capitalului social.

"Executivul a aprobat, in sedinta de astazi, vanzarea unui pachet de actiuni de 10%, nou emise, rezultate ca urmare a majorarii capitalului social, la Societatea Comerciala de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale - Hidroelectrica S.A. Bucuresti", a anuntat Executivul.

Ofertele publice primare de vanzare a pachetului de actiuni vor fi derulate prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, din cadrul ministerului Economiei, in calitate de actionar.

"Tot astazi, Guvernul a aprobat vanzarea unui pachet de actiuni de 10%, nou emise, rezultate ca urmare a majorarii capitalului social la Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. Bucuresti", precizeaza sursa citata.

"Conform strategiei de privatizare a Nuclearelectrica, se va majora capitalul social al societatii prin aport de capital privat, respectiv va fi oferit spre subscriere investitorilor un pachet de actiuni nou emise rezultate ca urmare a majorarii cu 10% a capitalului social existent", explica Guvernul.

Capitalul social al ambelor companii e detinut in proportie de peste 80%, de catre Ministerul Economiei

Din actele normative aprobate miercuri reiese ca pretul de vanzare al actiunilor nou emise va fi cel putin egal cu pretul de referinta utilizabil in cadrul unui mecanism de determinare a pretului de oferta aprobat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, in conditiile legii.

Conform prevederilor legale, pentru vanzarea de actiuni la societatile comerciale din domeniul utilitatilor, Guvernul aproba prin strategia de privatizare elementele esentiale ale mandatului.

Capitalul social al Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale - Hidroelectrica S.A. Bucuresti este detinut in proportie de 80,0561% de statul roman prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si in proportie de 19,9439% de Societatea Comerciala Fondul Proprietatea S.A.

Capitalul social al Societatii Nationale Nuclearelectrica este detinut in proportie de 90,28% de statul roman prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si in proportie de 9,72% de Societatea Comerciala Fondul Proprietatea SA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern listare bursa Hidroelectrica, #actiuni Hidroelectrica, #actiuni Nuclearelectrica, #vanzare actiuni companii stat , #Guvernul Romaniei