Update: Guvernul a adoptat cea de-a doua rectificare bugetara. Vezi modificarile

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 21:30
2050 citiri
Update: Guvernul a adoptat cea de-a doua rectificare bugetara. Vezi modificarile

Cea de-a doua rectificare bugetara din acest an a fost aprobata miercuri seara de catre Guvern, a anuntat premierul Boc.

Printre domeniile care au primit mai multi bani se numara Sanatatea, Transporturile, MDRT si Cultura.

Astfel, Ministerul Sanatatii a primit un buget suplimentat cu 1,2 miliarde de lei, din care 483 de milioane vor fi destinati platii arieratelor la medicamente, 560 de milioane de lei destinati Casei de Sanatate, iar 240 de milioane de lei adresati programelor din cadrul ministerului.

"Vrem ca medicamentele sa poata fi disponibile tuturor, iar spitalele sa aiba resursele necesare pentru desfasurarea activitatii", a declarat premierul miercuri seara.

De asemenea, Ministerul Transporturilor a primit 722 de milioane de lei in plus, iar Ministerului Culturii i-au fost alocati 53 de milioane de lei, dintre care 47 de milioane destinati finalizarii Bibliotecii Nationale.

Un alt minister care a primit bani in plus a fost cel al Economiei pentru majorarea capitalului social al Fondului de garantare a creditelor pentru IMM-uri.

"Cei 250 de milioane de lei alocati permit Fondului sa acorde noi credite sis a ajute firmele sa creeze noi locuri de munca", a precizat premierul.

De asemenea, Guvernul a mai alocat 208 milioane de lei pentru plata indemnizatiilor asistentilor personali pentru persoane cu nevoi speciale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rectificare bugetara 2011, #rectificare bugetara guvern, #emil boc buget 2011 , #Guvernul Romaniei