Guvernele Romaniei si Ungariei ar putea colabora in domeniul cinematografiei

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 11:38
1309 citiri
Guvernele Romaniei si Ungariei ar putea colabora in domeniul cinematografiei

Guvernele Romaniei si Ungariei ar putea colabora in domeniul cinematografiei, prin finantarea unor coproductii sau distribuirea filmelor realizate pe teritoriul ambelor tari, precizeaza Mediafax.

Un proiect de contract-cadru de colaborare intre cele doua guverne - ale Romaniei si Ungariei - in domeniul cinematografiei a fost creionat, vineri, de reprezentantii Centrului National al Cinematografiei din Romania si Fundatia Maghiara de Film, la initiativa organizatorilor Festivalului International de Film de Scurt-metraj "Alternative", care se desfasoara la Targu Mures.

"Am incercat sa creionam o viziune pe care o pregatim pentru cele doua guverne, Guvernul Romaniei si Guvernul Ungariei. Ar fi un cadru de colaborare pentru finantarea coproductiilor romano-maghiare sau maghiaro-romane, distributia filmelor pe cele doua teritorii, sprijinirea unor evenimente unde majoritar implicati sunt regizorii sau actorii principali ai vietii de film din cele doua tari. Respectiv, un schimb de date, baza de date comuna, despre finantare, despre legislatie sa cunoasca unul din tara celuilalt cum poate sa faca film in Romania, respectiv in Ungaria", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, directorul artistic al Festivalului "Alternative", Gasparik Attila.

Directorul general al Centrului National al Cinematografiei, Eugen Serbanescu, a spus ca deja exista colaborari intre cineastii dintre cele doua tari.

"Ne gandim la acest acord bilateral pe care sa il punem la punct intr-un viitor apropiat. Va trebui sa fie in consonanta cu legile si normativele europene in vigoare in domeniul cinematografiei, si sa fie in concordanta si cu legile cinematografice din cele doua tari. Suntem siguri ca in felul acesta o sa putem ajuta la colaborari si la succese cinematografice comune", a declarat Serbanescu, in timp ce directorul responsabil cu relatii internationale al Fundatiei Maghiare de Film, Bereczki Csaba, a spus ca spera ca respectivul acord sa se poata semna, la nivel ministerial, cat de curand. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cinematografie colaborare romania ungaria , #Guvernul Romaniei