Guvern: Cresterea consumului, principalul obiectiv al executivului

Vineri, 09 Martie 2012, ora 18:43
1516 citiri
Guvern: Cresterea consumului, principalul obiectiv al executivului
Dan Suciu, purtatorul de cuvant al guvernului

Cresterea economica prin sporirea consumului este obiectivul principal al Guvernului, lucru de care depinde recuperarea salariilor bugetarilor si scaderea CAS-ului, dupa cum a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Executivului.

"Obiectivul principal al acestui guvern ramane cresterea economica, pentru care trebuie gasite solutiile cele mai potrivite. Pentru ca aceasta crestere sa poata fi reluata, trebuie sa apara cresterea consumului. Mai mult, guvernul incearca sa gaseasca solutii pentru a reflecta cresterea in nivelul de trai", a declarat Dan Suciu, dupa intalnirea de doua ore pe care premierul Mihai Razvan Ungureanu a avut-o vineri, cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

Acesta a adaugat ca pentru continuarea unei cresteri sustenabile a economiei este nevoie de o reluare a consumului. Evolutia consumului nu a reusit sa contribuie la cresterea de anul trecut decat intr-o masura nesemnificativa.

Conform lui Suciu, Mihai Razvan Ungureanu si Mugur Isarescu au discutat despre conditiile in care pot fi crescute salariile bugetarilor: direct, indirect (prin reducerea CAS) sau prin ambele variante. Purtatorul de cuvant nu a precizat insa daca s-a ajuns la vreo concluzie.

"Toate aceste evaluari urmeaza a fi facute in urma rezultatelor economice din trimestrul I. Eventualele modificari trebuie vor fi realizate in limita bugetului existent", a mai spus Suciu.

Recuperarea salariala ar avea un impact direct asupra consumului, in timp ce scaderea CAS-ului ar avea un impact ulterior, a mai adaugat purtatorul de cuvant.

Conform lui Suciu, premierul si guvernatorul nu au discutat si despre marirea pensiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mihai razvan ungureanu mugur isarescu intalnire, #declaratii dan suciu, #crestere salarii, #scadere cas, #crestere pensii 2012 , #Guvernul Romaniei