Fost ministru de Justitie, audiat in dosarul schimbului de terenuri dintre Becali si MApN

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 17:00
1511 citiri
Fost ministru de Justitie, audiat in dosarul schimbului de terenuri dintre Becali si MApN
Valeriu Stoica, fostul ministru de Justitie / Sursa foto: Evenimentul Zilei

Fostul ministru al Justitiei Valeriu Stoica a declarat marti, la procesul privind schimbul de terenuri Becali-MApN, ca el a dat un raspuns din partea Ministerul de Justitie fara referiri concrete la problema Ministerului Apararii, ci doar la regimul general al bunurilor proprietate publica a statului.

Completul de cinci judecatori de la instanta suprema a reluat, marti, audierile in cazul recursului facut de procurorii anticoruptie impotriva deciziei de achitare a inculpatilor din dosarul privind schimbul de terenuri in care sunt judecati fostul ministru al apararii, Victor Babiuc, omul de afaceri George Becali si Dumitru Cioflina, fost sef al Marelui Stat Major General.

Care era interesul Armatei

Stoica a mai declarat ca Armata nu i-ar fi cerut niciodata sa raspunda concret asupra unei chestiuni fixe, interesul MApN la acea vreme fiind acela de a se lamuri daca poate sau nu sa instraineze terenul vizat cu cel din Stefanesti-Ilfov.

In acelasi context, fostul ministru al Justitiei a aratat ca nu a dat "un raspuns concret" referitor la solicitarea MApN, "ci doar la regimul general al terenurilor proprietate publica".

Intrebat de ce a fost nevoie de un al doilea raspuns din partea Ministerului Justitiei catre MApN, Stoica a aratat ca al doilea raspuns al sau nu a venit sa-l contrazica sub nicio forma pe primul, semnat de subalternul sau, Flavius Baias, secretar de stat in MJ pe atunci, ci sa il completeze.

Astfel, a explicat Stoica, raspunsul semnat de el nu l-a schimbat pe primul furnizat de MJ, respectiv ca acel teren nu putea fi instrainat.

Stoica: Noi doar le-am atras atentia

"Noi doar le-am atras atentia si le-am pus in vedere ce pasi trebuiau urmati. MApN trebuia sa faca acea calificare", a incheiat Stoica.

George Becali, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, si Dumitru Cioflina au fost achitati, in 24 mai 2012, de instanta suprema in dosarul schimbului de terenuri dintre Becali si Ministerul Apararii Nationale.

Becali a fost achitat

George Becali a fost achitat pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, Victor Babiuc si fiica lui, Ioana, pentru luare de mita si, respectiv, complicitate la luare de mita, iar Dumitru Cioflina pentru abuz in serviciu.

#Valeriu Stoica, #ministru Justitie, #dosar Becali teren, #Becali ancheta teren Mapn , #Guvernul Romaniei