Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele vor scoate la vanzare titluri de stat de 5 miliarde lei

Finantele vor scoate la vanzare titluri de stat de 5 miliarde lei


Ministerul Finantelor Publice a programat pentru luna februarie sapte licitatii prin care intentioneaza sa atraga 5 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si titluri de stat, printre care si obligatiuni pe 15 ani in valoare de 300 milioane lei.

Secretarul de stat in MFP Bogdan Dragoi a anuntat in luna decembrie ca Ministerul Finantelor negociaza o emisiune de obligatiuni in lei pe piata interna cu o maturitate de 15 ani.

Trezoreria nu a mai vandut titluri cu o maturitate asa de mare din iunie 2005, cand a atras 50 milioane lei, la un randament de 7,3%.

Licitatia pentru obligatiunile pe 15 ani, cu scadenta in iulie 2027, se va desfasura pe 23 februarie.

De asemenea, Finantele vor organiza in februarie trei licitatii pentru certificate de trezorerie si alte trei pentru obligatiuni de stat. Trezoreria intentioneaza sa redeschida emisiuni de obligatiuni cu maturitati de doi, trei si cinci ani.

Prima operatiune din luna februarie este planificata joi, cand MFP va vinde obligatiuni dintr-o emisiune pe trei ani, cu scadenta in octombrie 2014, de 750 milioane lei.

Ministerul Finantelor a anuntat ca vrea sa emita in primul trimestru, pe piata interna, titluri de stat cu o valoare indicativa cuprinsa intre 14 si 16 miliarde lei.

In luna ianuarie, Finantele au imprumutat 9,93 miliarde lei, de 2,2 ori mai mult decat era planificat, respectiv 4,5 miliarde lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1189 ori