Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele vor sa vanda certificate de trezorerie de 600 milioane lei

Finantele vor sa vanda certificate de trezorerie de 600 milioane lei


Ministerul Finantelor Publice organizeaza joi o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de 600 milioane lei si scadenta la un an.

MFP vrea sa imprumute 3,3 miliarde de lei de la banci in luna septembrie, prin sase emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, potrivit prospectelor de emisiune publicate luni in Monitorul Oficial.

Ministerul Finantelor Publice anunta, pe 1 august ca vrea sa imprumute 2,5 miliarde de lei de la banci in luna august, prin cinci emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.

Prima licitatie are loc joi, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount in valoare de 600 milioane lei si scadenta la un an, urmata pe 9 august, de o emisiune de obligatiuni benchmark, in valoare de 400 milioane lei, cu scadenta la doi ani.

Pe 13 august va fi organizata o licitatie de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de 700 milioane lei si scadenta la opt luni, iar pe 20 august o licitatie de certificate de trezorerie cu discount, cu scadenta la un an, in valoare de 500 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2156 ori