Finantele vor sa vanda certificate de trezorerie de 600 milioane lei

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 09:51
2324 citiri
Finantele vor sa vanda certificate de trezorerie de 600 milioane lei

Ministerul Finantelor Publice organizeaza joi o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de 600 milioane lei si scadenta la un an.

MFP vrea sa imprumute 3,3 miliarde de lei de la banci in luna septembrie, prin sase emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, potrivit prospectelor de emisiune publicate luni in Monitorul Oficial.

Ministerul Finantelor Publice anunta, pe 1 august ca vrea sa imprumute 2,5 miliarde de lei de la banci in luna august, prin cinci emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.

Prima licitatie are loc joi, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount in valoare de 600 milioane lei si scadenta la un an, urmata pe 9 august, de o emisiune de obligatiuni benchmark, in valoare de 400 milioane lei, cu scadenta la doi ani.

Pe 13 august va fi organizata o licitatie de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de 700 milioane lei si scadenta la opt luni, iar pe 20 august o licitatie de certificate de trezorerie cu discount, cu scadenta la un an, in valoare de 500 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#certificate trezorerie, #minister finante, #trezorerie , #Guvernul Romaniei