Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR Marfa isi majoreaza oficial cheltuielile pe 2011 cu 70 de milioane de lei

CFR Marfa isi majoreaza oficial cheltuielile pe 2011 cu 70 de milioane de lei


SN "CFR Marfa" isi majoreaza cheltuielile pe 2011 cu aproximativ 70 milioane de lei, dupa ce Guvernul si-a dat acordul pentru aceasta rectificare bugetara printr-o hotarare adoptata saptamana aceasta.

"Se aproba bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2011 al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa SA, aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, prevazut in anexa", se precizeaza in hotararea de guvern publicata joi seara in Monitorul Oficial. Din anexa reiese ca, in urma bugetului de venituri si cheltuieli pe 2011 rectificat, veniturile totale sunt in suma de 1.125.300 mii lei, iar cheltuielile totale sunt in suma de 1.204.800 mii lei.

Bugetul aprobat in luna martie 2011 prevedea venituri totale de 1.055.420 mii lei, respectiv cheltuieli totale de 1.134.920 mii lei. Prin compararea celor doua documente rezulta ca rectificarea aprobata de guvern este de 69,88 milioane de lei.

Cea mai mare parte a sumei este alocata pentru "cheltuieli cu drepturile salariale cuvenite in baza unor hotarari judecatoresti" (40,659 milioane de lei), respectiv pentru "cheltuieli cu platile compensatorii cf. CCM (contracte colective de munca) aferente disponibilizarilor potrivit programelor de disponibilizari" (13,592 milioane de lei). In bugetul societatii, aprobat in luna martie, la cele doua capitole nu au fost prevazute alocari.

Cheltuielile de personal sunt cu 17,45 milioane de lei mai mari, iar cele materiale cu suma de 11 milioane de lei. In schimb, la alineatul privind "cheltuielile cu ajustarea valorii activelor circulante", se inregistreaza un minus de 58 milioane de lei.

"Nivelul cheltuielilor totale aferente veniturilor totale prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli reprezinta limite maxime si nu poate fi depasit decat in cazuri justificate, cu aprobarea Guvernului, la propunerea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, cu avizul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si al Ministerului Finantelor Publice", mai prevede hotararea aprobata in data de 27 decembrie 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1117 ori