Ce institutii au primit bani suplimentari de la Guvern

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 21:12
1491 citiri
Ce institutii au primit bani suplimentari de la Guvern

Guvernul a majorat, prin doua hotarari, bugetele ministerelor Finantelor si Justitiei, al Ministerului Public, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Consiliului Superior al Magistraturii, cu un total de peste 32 de milioane de lei, pentru plata primei transe a salariilor castigate in instanta.

"Fondurile sunt destinate pentru plata primei transe trimestriale aferenta a 5% din valoarea titlurilor executorii aflate sub incidenta OUG 71/2009, modificata prin Legea 230/2011 (privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar).

Astfel, au fost suplimentate bugetele: Ministerului Finantelor Publice cu 2,4 milioane lei; Ministerului Justitiei cu 19,8 milioane lei; Ministerului Public cu 9,45 milioane lei; Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu 722.000 lei; Consiliului Superior al Magistraturii cu 227.000 lei", anunta Executivul.

Potrivit Legii bugetului de stat pe anul 2012, ordonatorii principali de credite efectueaza plata titlurilor executorii in cuantumul prevazut pentru acest an (5% din valoarea titlurilor executorii) in mod esalonat, in transe trimestriale egale. Fondurile alocate marti de Guvern asigura efectuarea platilor din trimestrul I al anului in curs (respectiv 25% din suma datorata pentru anul 2012) si nu intreaga suma aferenta celor 5%.

#majorari bugetare Guvern, #majorari bugetare ministere, #lege buget stat , #Guvernul Romaniei