Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cati bani are noul premier, Mihai Razvan Ungureanu?

Cati bani are noul premier, Mihai Razvan Ungureanu?


Noul premier al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, ajunge in fruntea Executivului intr-un moment tensionant pentru tara, dupa ce a condus Serviciul de Informatii Externe. Actualul prim-ministru a mai lucrat ca diplomat si ca ministru de Externe. Ce avere a strans de-a lungul timpului?

Mihai Razvan Ungureanu primea un salariu anual de peste 66.000 de lei, pentru functia de presedinte al Serviciului de Informatii Externe. Proaspatul premier a lucrat si in cadrul Universitatii Bucuresti, de unde primea in fiecare an un venit salarial de 28.574 de lei, potrivit declaratiei de avere, completate pe 14 iunie 2011.

Conform aceleiasi declaratii de avere, publicata pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, Mihai Razvan Ungureanu este proprietarul a trei terenuri. El detine un teren intravilan de 5.000 de metri patrati in comuna Nistoresti, un teren agricol de 20.000 de metri patrati in extravilanul localitatii Slobozia.

Ungureanu mai are si un teren intravilan ce depaseste 4.200 de metri patrati in Voluntari. Pe acest teren exista si o casa, cu o suprafata de 283 de metri patrati, atat terenul cat si imobilul fiind cumparate in 2007.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu mai este proprietarul unui apartament cu o suprafata de 42 de metri patrati, la Iasi. Locuinta a fost cumparata in 1996. Prim-ministrul nu are nicio masina si nici bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult, potrivit declaratiei de avere.

Pe de alta parte, are sase conturi, patru in euro si doua in lei. La Bank Austria Creditanstalt, Ungureanu are un cont curent deschis in 2003, a carui sold la zi este de 11.500 de euro. La aceeasi banca, seful SIE mai are un cont de economii, deschis tot in 2003, unde pastreaza putin peste 2.400 de euro.

Noul premier are doua credite

Ungureanu are 14.000 de euro si aproape 28.000 de lei, dar are si doua credite, ambele contractate in 2006 - unul in lei, scadent in 2021, in valoare de 54.482 de lei, si celalalt, scadent in 2031, in valoare de 84.500 de euro.

La Raiffeisen Bank, Ungureanu are un cont curent, deschis in 2003, in valoare de aproximativ 9.500 de lei. La BCR, proaspatul premier are doua conturi: unul curent, deschis in 2010, in care sunt 5 lei si unul tip depozit, deschis in acelasi an, unde pastreaza mai mult de 18.200 de lei.

Un cont curent, cu o valoare mica exista si la Banca Romana de Dezvoltare-Societe Generale. Aici, Mihai Razvan Ungureanu pastreaza un cont curent in lei, in valoare de 64,36 de lei, deschis in 2003.

Premierul desemnat de Traian Basescu are doua imprumuturi, ambele contractate la Unicredit, in 2006. Primul este scadent in 2031 si are o valoare de 84.500 de euro, in timp ce al doilea trebuie achitat in 2021 si are o valoare de 54.482 de lei.

Printre obiectivele esentiale ale noului premier desemnat luni seara, Mihai Razvan Ungureanu, se vor numara stabilitatea economica si politica a Romaniei, continuarea reformelor, dar si initierea unor discutii cu coalitia pentru elaborarea programului de Guvernare.

"Multumesc pentru increderea acordata de catre factorii de decizie. Este o responsabilitate mare pe care mi-o asum constient si va asigur ca se obiectivele le voi indeplini cu seriozitate. Am experienta unor institutii care sub mandatele mele au devenit performante. Voi folosi aceasta experienta in eficientizarea guvernarii, iar independenta politica imi garanteaza spatiul necesar", a declarat Mihai Razvan Ungureanu, luni seara.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2866 ori