Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc va concedia managerii neperformanti din companiile de stat

Boc va concedia managerii neperformanti din companiile de stat
Presedintele Basescu a spus miercuri la Radio Romania Actualitati ca "domnii manageri" ai companiilor de stat care si-au depasit bugetele nefacand restructurari si dand contracte la "clientela" s-au dus la Emil Boc sa ceara sume in plus prin rectificare, el exprinandu-si speranta ca premierul ii va da afara.

El a spus ca spera ca premierul va lua masurile necesare in cazul acestor manageri neperformanti si ii va concedia. "Iar primul ministru astazi, in Guvern, a respins toate modificarile de buget, cerand explicatii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.

"Am apreciat foarte mult o masura pe care a luat-o primul ministru astazi. Ca de obicei, marile companii de stat au venit in una din ultimile sedinte de Guvern pe anul acesta cu rectificarea bugetului. Deci ei au avut bugete aprobate la inceputul anului... Nu mai aveau nevoie de bani, ca nu le da nimeni bani.

Dar probabil nu si-au facut veniturile, au cheltuit mai mult decat au avut in bugetul initial si aveau nevoie de Guvern sa le consfiinteasca lipsa de responsabilitate a managerilor, sa le aprobe noile bugete pe anul acesta, sa le faca rectificarea bugetelor, care sa justifice, sa le acopere faptul ca n-au facut veniturile sau ca au avut cheltuieli mai mari. Sau si una si alta.

In timp ce domnii manageri au stat tot anul, au dat contracte la toate SRL-urile clientelei, nu le-a pasat de restructurare, nu le-a pasat de performanta", a acuzat Basescu la RRA.

Este clar ca este o atitudine in sfarsit corecta fata de regii, fata de companiile de stat. (...) Eu sper ca va face si pasul urmator; dupa ce vede bugetele, sa-i dea afara pe directorii care n-au respectat parametrii bugetari, pe care Guvernul i-a aprobat.

Reflexul managerilor politici este sa nu le pese de bugetele aprobate in Guvern, care au fost aprobate tot la propunerea lor. Dar au fost mai cheltuitori sau mai ineficienti decat s-au gandit chiar ei la inceputul anului", a adaugat presedintele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1171 ori