Boc promite pentru 2012 exceptii in sanatate, educatie sau administratie

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 21:20
1151 citiri
Boc promite pentru 2012 exceptii in sanatate, educatie sau administratie

Guvernul va introduce anul viitor exceptii in sanatate, educatie sau administratie de la regula de angajare a unei singure persoane la sapte posturi vacantate, daca se va constata ca exista un necesar mai mare de posturi, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"In anul 2012, pentru medici, dar nu numai, vom putea stabili in anumite domenii, prin hotarare de guven, exceptii de la regula ocuparii unui post din sapte. Daca in sanatate, educatie sau poate in anumite componente ale administratiei vom observa ca exista un necesar mai mare de posturi, prin hotarare de guvern vom putea aloca mai multe posturi in aceste domenii, pentru ca procesul de restructurare incepe deja sa isi arate roadele si vom putea corecta acolo unde au aparut deficiente", a spus Boc, la postul public de radio.

El a raspuns astfel declaratiei sustinute de presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, in deschiderea Forumului Roman de Sanatate, conform caruia fara personal medical, indiferent cati bani sau echipamente ar exista, nu pot fi oferite servicii de sanatate.

In 2009, Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta, in urma negocierilor cu Fondul Monetar International, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie si sa permita angajarea unui singur functionar la sapte posturi vacantate, exceptii fiind acceptate doar pentru functiile de conducere, inalti functionari si administratii subdimensionate.

Decizia a fost mentinuta atat in 2010, cat si in 2011.

Strategia fiscal-bugetara a Guvernului pentru perioada 2012-2014, prevede ca politica de blocare a angajarilor in sistemul public, prin ocuparea unui singur post din sapte vacantate, va fi mentinuta atat anul viitor, dar si in 2013.

Prin blocarea ocuparii posturilor vacante in sistemul public, Guvernul estimeaza economii la cheltuielile de personal de 1,72 miliarde lei in 2012 si 1,99 miliarde lei in 2013.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, a declarat, marti ca fara personal medical, indiferent cati bani sau echipamente ar exista, nu pot fi oferite servicii de sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Boc inghetare salarii, #Boc exceptii buget , #Guvernul Romaniei