Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Blue Air: pierderi de 2,48 mil euro din cauza norului de cenusa vulcanica

Blue Air: pierderi de 2,48 mil euro din cauza norului de cenusa vulcanica

Blue Air a avut pierderi de 2,48 milioane euro in cele cinci zile cat a fost blocat traficul aerian din cauza norului de cenusa vulcanica, afectad aproximativ 20.100 de pasageri, a anuntat joi compania aeriana.

Astfel, compania Blue Air a fost nevoita sa anuleze 164 de zboruri in cele cinci zile in care a fost inchis spatiul aerian, 20.100 de pasageri fiind afectati, au declarat reprezentatii operatorului aerian.

Acestia au precizat ca totalul pierderilor inregistrate de compania Blue Air a fost de aproximativ 2,48 milioane euro, din care pierderile din vanzari au depasit 1,7 milioane euro, rambursarile au insumat circa 450.000 euro, iar costurile de operare de pe alte aeroporturi au fost de aproximativ 30.000 euro.


De asemenea, repogramarea pasagerilor pe zboruri ulterioare au reprezentat aproximativ 300.000 euro. Compania Blue Air a mai precizat ca a trimis aceste date si Comisiei Europene si Guvernului Romaniei, in incercarea de a obtine sprijin in gestionarea acestei situatii.


Asociatia Internationala pentru Transport Aerian (IATA) anunta miercuri ca pierderile inregistrate de companiile aviatice europene din cauza suspendarii traficului aerian se ridica la 400 milioane dolari pe zi, pierderile totale insumand la acea data circa 1,7 miliarde dolari. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1409 ori