Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD imprumuta Romaniei 400 milioane de euro

BERD imprumuta Romaniei 400 milioane de euro


Executivul a aprobat in sedinta de miercuri, prin ordonanta de urgenta, ratificarea Acordului de imprumut dintre Romania si BERD.

Este al treilea imprumut pentru politici de dezvoltare, in valoare de 400 milioane de euro, si a fost semnat la Bucuresti, la data de 20 decembrie 2011.

"Sumele trase din imprumut si virate in contul de valuta deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice la BNR se utilizeaza pe masura necesitatilor de finantare a deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice", se precizeaza in textul ordonantei de urgenta.

Din document reiese ca "plata serviciului datoriei publice aferente imprumutului, respectiv rambursarea capitalului, achitarea dobanzilor, comisioanelor si a altor costuri aferente imprumutului se asigura prin mecanismele aferente finantarilor rambursabile contractate de Guvern, prin MFP.

Executivul motiveaza necesitatea ordonantei prin faptul ca si-a luat angajamentul de a continua reformele economice si financiare "in vederea mentinerii stabilitatii economice in contextual crizei financiare globale actuale", dar si "de a preveni aparitia de blocaje care ar putea afecta echilibrele macroeconomice".

Ordonanta de urgenta a fost publicata miercuri seara in Monitorul Oficial.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1140 ori