BERD imprumuta Romaniei 400 milioane de euro

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 13:36
1272 citiri
BERD imprumuta Romaniei 400 milioane de euro

Executivul a aprobat in sedinta de miercuri, prin ordonanta de urgenta, ratificarea Acordului de imprumut dintre Romania si BERD.

Este al treilea imprumut pentru politici de dezvoltare, in valoare de 400 milioane de euro, si a fost semnat la Bucuresti, la data de 20 decembrie 2011.

"Sumele trase din imprumut si virate in contul de valuta deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice la BNR se utilizeaza pe masura necesitatilor de finantare a deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice", se precizeaza in textul ordonantei de urgenta.

Din document reiese ca "plata serviciului datoriei publice aferente imprumutului, respectiv rambursarea capitalului, achitarea dobanzilor, comisioanelor si a altor costuri aferente imprumutului se asigura prin mecanismele aferente finantarilor rambursabile contractate de Guvern, prin MFP.

Executivul motiveaza necesitatea ordonantei prin faptul ca si-a luat angajamentul de a continua reformele economice si financiare "in vederea mentinerii stabilitatii economice in contextual crizei financiare globale actuale", dar si "de a preveni aparitia de blocaje care ar putea afecta echilibrele macroeconomice".

Ordonanta de urgenta a fost publicata miercuri seara in Monitorul Oficial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#berd, #imprumut Romania BERD, #investitii BERD, #deficit bugetar romania, #datorie publica , #Guvernul Romaniei