Basescu: Si Videanu a prelungit contractele "baietilor destepti"

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 20:10
1500 citiri
Basescu: Si Videanu a prelungit contractele "baietilor destepti"
Sursa foto: Romania Libera

Seful statului, Traian Basescu, l-a acuzat pe Varujan Vosganian ca nu a vrut sa ii prezinte contractile incheiate in domeniul energiei cu asa numitii "baieti destepti".

Presedintele Romaniei l-a acuzat pe Varujan Vosganian ca cu nerusinare si ca a avut o atitudine plina de tupeu in relatia cu el, transmite B1 TV,

"Mi se spune ca sunt contractele facute. Chiar zilele trecute il auzeam pe Varujan Vosganian mintind cu nerusinare, au fost facute pentru prima data contractele in timpul lui Dan Ioan Popescu, Vosganian le-a prelungit si Videanu le-a mai prelungit o data. Vosganian a mintit cu nerusinare tot timpul si a prelungit contractele fara sa imi spuna.

Imaginati-va ca ii spunea presedintelui: Nu pot sa va dau contractele domnule presedinte, sunt secrete. Ii spunea asta cu tupeu presedintelui Traian Basescu", a declarat presedintele.

Basescu a mai adaugat ca nu s-a declarat invins si ca aceasta situatie este o problema de securitate nationala. In plus, seful statului a mai spus despre contractele "baietilor destepti" ca au fost dezbatute si in CSAT.

"Daca ma declaram invins nu ceream UE sa vedem cum stam cu tipul acesta de contracte. Nu m-am declarat invins. Da, s-a discutat in CSAT, de cateva ori", a adaugat Traian Basescu.

Presedintele a declarat, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, ca, in calitate de sef de stat, nu a reusit sa puna capat "povestii celebrilor baieti destepti" din energie, el apreciind ca Romania va primi un sprijin consistent de la Bruxelles pentru rezolvarea acesteia.

"Dar problemele pe care le avem sunt in alta zona, si anume in zona pietelor functionale de energie si aici trebuie sa dam atentie deosebita liberalizarii acestor piete. Iar povestea celebrilor baieti destepti este una careia ca sef de stat nu am reusit sa-i pun capat, daramite cei care erau la niveluri mai jos", a spus seful statului.

"Probabil ca, odata intrata in zona de analiza a DG Competition de la Bruxelles, vom primi un sprijin consistent in rezolvarea acestui tip de probleme", a continuat Traian Basescu.

Intr-o interventie telefonica la postul de televiziune amintit, seful statului a spus ca bancile din Romania sunt bine capitalizate si ca "nu vreau sa ne trezim cu o politica in care, pentru a recupera alte pierderi, se retrag bani din Romania".

Pe de alta parte, Basescu s-a aratat "alertat" de anuntul BNR, prin care recomanda bancilor sa limiteze finantarea pe pietele din Europa de Est.

"Nu acuz nicio banca in mod direct. Capitalizarea bancilor trebuie facuta din banii statului in care sunt bancile-mama", a mai spus Traian Basescu.

#Traian Basescu recapitalizare Banci, #traian basescu declaratii , #Guvernul Romaniei