Basescu: in martie aflam daca dam bani pentru FMI

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 19:14
1143 citiri
Basescu: in martie aflam daca dam bani pentru FMI
Traian Basescu vorbind despre suplimentarea FMI

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la RRA, ca abia la Consiliul European din martie se va stabili daca tarile care au acord cu FMI, printre care si Romania, vor participa la suplimentarea fondului FMI.

Presedintele a reamintit ca la Consiliul European de Iarna din 8 si 9 decembrie s-a stabilit ca statele din zona euro sa contribuie la fondul de urgenta al FMI cu 150 de miliarde de euro, iar statele din zona non-euro cu 50 de miliarde.

Seful statului i-a criticat pe cei care nu sunt de acord cu o eventuala participare a Romaniei la acest fond, acuzandu-i ca au "abordarea piticului". "Ca intotdeauna abordarea noastra este abordarea piticului, ma refer la oamenii politici. I-am vazut si pe unii oameni politici si pe analistii infocati: nu, noi nu cumva sa contribuim.

As aduce aminte ca noi am luat de la Uniunea Europeana in 2011 si in 2010 nu mai putin de sase miliarde de euro, bani pe care i-a imprumutat Germania, Franta de pe piata ca sa ni-i dea noua. Deci modul asta de a aborda - mie doar sa mi se dea. Ce-i natiunea asta, e o natiune de neputinciosi?

Si noi putem contribui la consolidarea Europei si atunci cand este nevoie la evitarea unor derapaje majore in zona euro care ne afecteaza major, daca se intampla", a declarat presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traian basescu fmi, #Traian Basescu suplimentare FMI, #bani FMI Romania 2012 , #Guvernul Romaniei