Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autostrada Soarelui: astazi se deschide tronsonul Drajna - Fetesti

Autostrada Soarelui: astazi se deschide tronsonul Drajna - Fetesti

Doua benzi din cel de-al patrulea tronson al autostrazii Bucuresti-Constanta urmeaza sa fie deschise circulatiei astazi, la doi ani de la inceperea lucrarilor.Este vorba despre segmentul de drum dintre localitatile Drajna si Fetesti, in lungime de aproape 37 de kilometri.

Valoarea estimata a lucrarilor la tronsonul Drajna - Fetesti este de circa 67 de milioane de euro, finantarea fiind asigurata din fonduri ISPA si de catre Guvernul Romaniei.

Primele trei tronsoane ale autostrazii intre Bucuresti si Constanta, cunoscuta sub numele de Autostrada Soarelui, au fost deschise circulatiei in 2004. Mai exact, sectorul Bucuresti-Fundulea, de 26,5 kilometri si sectorul Fundulea-Lehliu, de 29,2 kilometri, au fost finalizate in iunie 2004, valoarea proiectelor fiind de 40,7 milioane euro, respectiv 68 milioane euro.

Lucrarile la al treilea tronson, Lehliu-Drajna, au fost incheiate in noiembrie 2004, cei 42 de kilometri de autostrada necesitand o investitie de 84 milioane de euro. Tronsonul Fetesti - Cernavoda, de aproximativ 18 kilometri, este in folosinta inca din anul 1987, iar cel intre Cernavoda-Constanta, va fi dat in folosinta in anul 2010.

Ritmul in care actualul Guvern construieste autostrazi a fost criticat recent de catre social democrati. Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat la Constanta ca Alianta PNL-PD merita numele de "Alianta 0 km, de la zero kilometri de autostrada cat au construit". Daca ramaneam noi la guvernare, aveam si autostrada, si drumuri, a adaugat Geoana.

Realitatea TV

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1060 ori